כ-63% מלקויי הראייה בגיל 55–64 אינם מועסקים, לעומת כ-34% בקרב אנשים שאינם לקויי ראייה – כך עולה מנתונים חדשים שפרסמה הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה.
שיעור המועסקים בקרב לקויי ראייה נמוך יותר מאשר בקרב אנשים שאינם לקויי ראייה בכל קבוצות הגיל, אולם במיוחד בגילאים המבוגרים. בגיל העבודה העיקרי, בין 25 ל-54, שיעור המועסקים בקרב אנשים עם לקות ראייה חמורה עומד על 75%.
אתמול צוין זו השנה השישית "בליינד דיי", יום המודעות וההזדהות עם ציבור העיוורים ולקויי הראייה בישראל - יוזמה של 'חושבים בצבע', קבוצת סטודנטים לקויי ראייה בחסות המרכז לעיוור בישראל ומשרד הרווחה. מטרתו של יום זה היא לעודד את שילובם של לקויי למידה הן בחברה והן בתעסוקה.
כ-700,000 איש בגיל 20 ומעלה, המהווים כ-13% מהאוכלוסייה, מתקשים בראייה במידה כלשהי, 15% מהנשים ו-12% מהגברים. כ-570,000 איש (11%) מתמודדים עם קושי מועט בראייה וכ-130,000 נפש (2.5%) הם בעלי לקות ראייה חמורה.

עוד עולה מנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה כי לכ-25% מבעלי לקות ראייה חמורה בני 20 ומעלה אין קשרים עם חברים, לעומת 8% בקרב מי שאינם לקויי ראייה.
כ-24% מבעלי לקות ראייה חמורה חשים בדידות לעתים קרובות, לעומת 5% בקרב אנשים שאינם לקויי ראייה. 17% מבעלי לקות ראייה חמורה חשים שאין להם למי לפנות בשעת משבר או מצוקה, לעומת 6% בקרב אנשים שאינם לקויי ראייה. כ-32% מבני 45-64 עם לקות ראייה חמורה חשים מדוכאים לעתים קרובות, לעומת 6% בקרב אנשים שאינם לקויי ראייה.
שילוב לקויי ראייה בעולם התעסוקה יאפשר לאוכלוסייה זו ליצור קשרים חברתיים חדשים אשר יש בהם כדי להקל את תחושת הבדידות, ואף להעניק לה כלים להתמודדות עם משברים.
נזכיר כי לאחרונה החל לפעול מרכז השאלת ציוד לצורך סיוע למעסיקים להנגשת מקום העבודה לאנשים עם מוגבלות, והשבוע יצא לדרך מיזם 'עסק שווה' המעניק לארגונים גדולים סך שירותים מקיף לצורך גיוס אנשים עם מוגבלות למשרות איכותיות, בעיקר בענפי ההייטק, התקשורת והביטוח.
לחצו כאן להרחבה בנושא שוויון הזדמנויות בעבודה