משרד הכלכלה הודיע אתמול (ד') על הרחבת התמיכה שהוא מעניק למפעלים ולעסקים שיקלטו לשורותיהם עובדים עם מוגבלות בעקבות החלטת ממשלה שהתקבלה בפברואר 2014.
במסגרת חוזר מנכ"ל חדש שנכנס לתוקף לפני כשבועיים, נקבעו כללי התמיכה והפרמטרים השונים לצורך השתתפות במסלול הסיוע למעסיקים הקולטים עובדים עם מוגבלות.
עד כה ניתנו מענקים למפעלים המעסיקים למעלה מ-5 עובדים עם מוגבלות במשרה מלאה, ואילו כעת גם מעסיקים מהמגזר השלישי ועוסקים מורשים יוכלו ליהנות מההטבות, וכן הוסרה הגבלת מספר העובדים.
בנוסף ניתן לקלוט גם עובדים במשרה חלקית; יוארך משך סבסוד השכר למעסיק מ-30 ל-36 חודשים; צומצם היקף המשרה הנדרש לצורך קבלת הסיוע ממשרה מלאה עד לשליש משרה; הועלתה תקרת עלות השכר הניתנת לסבסוד מ-15,000 ל-16,000 שקל; בוטל הצורך בהגשת דוחות כספיים ותכנית עסקית מלאה עבור מי שמעסיק פחות מ-5 עובדים; וכן הגשת בקשה במסלול הסיוע לא שוללת או גורעת מזכאות לגשת במקביל גם למסלולים אחרים של מרכז ההשקעות.
שיעור התמיכה בשכרו של העובד יעמוד בשנת ההעסקה הראשונה על 45% מעלות שכרו, בשנה השנייה על 33% ובשנה השלישית על 22%, ובממוצע כלי בשיעור של כ-33% מעלות שכרו.
על פי נתוני משרד הכלכלה, כ-750,000 איש (18%) מהאוכלוסייה בגיל העבודה הם אנשים עם מוגבלות. החל מסוף 2014, כל ארגון המונה למעלה מ-100 עובדים מחויב להעסיק אנשים עם מוגבלות בשיעור של 3%. "השתתפותם הנמוכה של עובדים ועובדות עם מוגבלות בשוק העבודה, מחייבת התערבות ממשלתית רחבה יותר, שתתמרץ יותר מעסיקים לשלבם בתעסוקה", אומר מנכ"ל משרד הכלכלה, עמית לנג. "מדובר במשימה חברתית וכלכלית חשובה ביותר, ואני מצפה שהגדלת המענקים, לצד הנגשתם למעסיקים רבים יותר, תביא לשיתוף פעולה מצד המעסיקים".
לחצו כאן לצפייה במדריך למעסיק – שילוב אנשים עם מוגבלות בעבודה