דירקטוריון בנק מזרחי טפחות אישר אתמול (ג') תכנית התייעלות שהומלצה על ידי הנהלת הבנק, במסגרתה תתאפשר פרישתם המוקדמת של כ-300 עובדים במהלך 5 השנים הקרובות – 250 עובדי הבנק וכן 50 עובדים נוספים בחטיבת הטכנולוגיה שהינה חברת בת בשליטת הבנק.
במסגרת תכנית ההתייעלות, יהיו העובדים הפורשים זכאים לפנסיה מוקדמת עד גיל פרישה או לפיצויים מוגדלים בשיעור של 150%.
עלות התכנית מוערכת בכ-300 מיליון שקל לפני השפעת מס, נוסף על כספי הפיצויים של העובדים. לצורך יישום תכנית ההתייעלות, הנהלת הבנק קיימה מגעים עם ועד העובדים של הבנק, במסגרת מו"מ בעקבות בקשת הוועד לגבש הסכם שכר חדש לשנתיים הקרובות.
תכנית ההתייעלות מגיעה בעקבות מכתב שפרסמה בינואר השנה המפקחת על הבנקים, חדוה בר, על פיו נדרשים הבנקים להתוות תכנית רב שנתית להתייעלות.
עוד צוין במכתב המפקחת כי בנקים שיגישו תכנית התייעלות עד סוף 2016 ייהנו מהקלות בתחום הלימות ההון. המהלך הביא את כלל הבנקים לבחון את הנושא ולהתוות תכנית התייעלות, שבאופן טבעי כוללת צמצום משמעותי בכוח האדם.
ביוני השנה אישר דירקטוריון בנק לאומי תכנית התייעלות דומה, במסגרתה תתאפשר ל-700 עובדים פרישה מוקדמת עד סוף השנה הנוכחית עם פיצוי מורחב בשיעור של 270%, בעלות כוללת של כ-400 מיליון שקל.
בספטמבר הודיע בנק דיסקונט על תכנית התייעלות במסגרתה צפויים לפרוש כ-1,000 עובדים, עם שיעור פיצויים מוגדל בגובה 265%. סיום ההעסקה של מרבית עובדי דיסקונט יהיה עד סוף 2016, ואילו תכנית ההתייעלות בבנק הפועלים תצא לדרך רק ב-2017.
באוקטובר הצטרף גם בנק הפועלים, והציג תכנית התייעלות למשך 5 שנים בעלות כוללת של כ-6.6 מיליארד שקל, במסגרתה צפויים לפרוש כ-1,500 עובדים עד לשנת 2020. זאת, נוסף על כ-300 עובדים שפרשו או שצפויים לפרוש עד סוף 2016 במסגרת תכנית התייעלות קודמת שאושרה אשתקד.