מנכ"ל משרד הכלכלה עמית לנג שיגר אתמול (ד') מכתב לעובדי המשרד לפיו הממשלה צפויה לקבל ביום ראשון הקרוב החלטה לפצל את משרד הכלכלה, ולהעביר את תחום העבודה למשרד הרווחה ברשות השר חיים כץ.
כך הסיר לנג את הערפל שעטף את המהלך המתוכנן, כאשר התקשורת דנה רבות במהלך החודשים האחרונים בשאלה אם המהלך אכן צפוי להתרחש.
"בשנים האחרונות חלו במשרד תמורות משמעותיות, כולן מכוונות להגברת הצמיחה והפריון במשק" כתב לנג לעובדים. "הישרנו מבט אל אזרחי המדינה, העובדים, הצרכנים, ההורים, היזמים, העסקים הקטנים, היצואנים והתעשיינים. עבור כל אחד מאלו יצרנו כלים טובים יותר, יעילים יותר ושירותיים יותר. כי בידם המפתח להנעת גלגלי המשק והתרומה להמשך צמיחתו".
מדו"ח עיקרי העשייה של משרד הכלכלה והתעשייה לשנת 2015 שפורסם היום עולה כי במסגרת הפעילות להרחבת מעגל ההשתתפות בשוק העבודה, פעל המשרד להכוונה תעסוקתית באמצעות מרכזי הכוון ייעודיים, של למעלה מ-8,000 משתתפים מהאוכלוסייה הערבית, מתוכם הושמו במקומות עבודה למעלה מ-2,800 איש. בנוסף, ניתן מענה לכ-9,000 משתתפים מהאוכלוסייה החרדית, מתוכם הושמו למעלה מ-5,000 איש.
בנוסף ניתן ליווי מקצועי באמצעות מערך המעוף לכ-6,000 יזמים ובעלי עסקים קטנים ובינוניים, ואושרו 65 בקשות למתן מענקים להקמת והרחבת מפעלי תעשייה בסכום של 278 מיליון שקל, אשר צפויות להביא על פי הדו"ח לתוספת תעסוקה של כ-1,300 עובדים ישירים וכ-1,300 עובדים עקיפים.
בעלי עסקים: מרוצים משירות משרד הכלכלה
נזכיר כי השבוע פורסם סקר מטעם איגוד לשכות המסחר שבחן בקרב בעלי עסקים את איכות השירות הניתן להם במשרדי הממשלה, ממנו עלה כי משרד הכלכלה דורג במקום השני והמכובד עם ציון 7.13.
בשנת 2014 זכה המשרד בתואר הגוף הממשלתי הנוח ביותר למגזר העסקי על פי המדד (7.11), אולם איבד אותו שנה לאחר מכן בשל ירידה בשירות (6.86).
בעלי העסקים מרוצים בעיקר ממקצועיות הפתרונות הניתנים להם במשרד הכלכלה, אולם מביעים חוסר שביעות רצון ממשך התהליכים – משך זמן טיפול ממוצע במשרד עומד על 8.4 שבועות, בעוד עסקים סבורים שזמן סביר עומד על כ-3 שבועות.
כיום תיק התעסוקה מצוי תחת טיפולה של הממונה על התעסוקה והמשנה למנכ"ל משרד הכלכלה מיכל צוק, וכולל את הסוכנות לעסקים קטנים ובינוניים, היחידה ליחסי עבודה, מנהל הסדרה ואכיפה של חוקי עבודה, המטה לשילוב אנשים עם מוגבלויות בעבודה, המטה לקידום תעסוקת חרדים, שילוב הורים יחידנים, בני 45 פלוס ויוצאי אתיופיה בשוק התעסוקה, ועוד.
משרד הכלכלה פעל עד היום בין היתר לשילוב בתעסוקה של אוכלוסיות ייחודיות בהן חרדים, הכשרות מקצועיות, שילוב אימהות בשוק העבודה, הגנה על זכויות עובדים ורישום עיסוקים, וכעת סמכויות אלה צפויות לעבור כאמור למשרד הרווחה.