בית הדין לעבודה בתל אביב פסק בשבוע שעבר סך 40 אלף שקל לעובדת עבור עבודה בשעות נוספות, לאחר שהתקבלה טענתה לפיה הפיצול שנעשה בתלוש המשכורת בין שעות רגילות לשעות נוספות הוא מלאכותי.
העובדת הועסקה במסעדה במשך כ-3 שנים. בהתחלה כמלצרית עם שכר מינימום, ולאחר מכן כמנהלת משמרת עם שכר שעתי של 52 שקל לשעה – כאשר השעות הנוספות בהן עבדה לא השתקפו בתלוש השכר.
בעקבות עצת רואה החשבון של המסעדה, החלה להתבצע הפרדה בתלוש השכר בין השעות הרגילות לשעות הנוספות. כך, כ-4 חודשים לפני סיום העסקתה, ירד שכר העובדת ל-43 שקל לשעה, ושולם לה לראשונה ובנפרד גמול שעות נוספות וכן "בונוס חדש".
ראו עוד במעסיקולוג:
* פסיקה: העובד לא זכאי לגמול שעות נוספות שבוצעו ללא אישור מפורש
* פנסיה: האם רווחי קופת התגמולים מהווים חלק מפיצויי פיטורים?
* מדוע פיצויי פיטורים נפסקו לעובדת לפי הלכת סנונית, על אף שכבר השתנתה?
* ועדת הכספים אישרה: לרשות המעסיק יעמדו רק 4 חודשים לדרישת כספי פיצויים
בכתב התביעה נגד המסעדה, דרשה העובדת שכר עבור השעות הנוספות שביצעה במהלך תקופת העסקתה בסך כ-40 אלף שקל, וטענה שפוטרה בעקבות סירובה להפחתת השכר.
לטענת המעסיק, בין הצדדים סוכם ששכר העובדת יעלה לאחר תחילת תפקידה כמנהלת משמרת ל-52 שקל לשעה, ויגלם גם את גמול השעות הנוספות. לכן, כך נטען, בפועל שכרה של העובדת לא נפגע. העובדת טענה שהשינוי לא מקובל עליה וביקשה להתפטר, ורק מתוך כבוד והערכה אליה נמסר לה מכתב פיטורים.
לא משתקף בתלוש השכר
בית הדין דחה את טענת המעסיק לפיה סוכם עם העובדת שהשכר הנקוב בתלוש השכר יגלם גם גמול שעות נוספות, ואף את הטענה לפיה העובדת לא התלוננה שלא משולם לה גמול שעות נוספות.
זאת מאחר שהדבר לא השתקף מתלוש השכר, ובנוסף המעסיק לא הציג ראיות להוכחת טענותיו אלה – ובכלל זה את ציון הדבר בהודעה על תנאי ההעסקה.
לפיכך קבע בית הדין לעבודה שהפיצול שנעשה בתלוש השכר לבקשת רואה החשבון בין סוגי שעות העבודה הנו פיצול מלאכותי בלבד. כך נפסקו לעובדת כ-40 אלף שקל עבור השעות הנוספות בהן עבדה במהלך תקופת העסקתה.
[סע"ש 41479-10-16]