במהלך השנים האחרונות נרשמה עלייה בתעסוקת נשים, שזוהתה בעיקר בקרב אימהות לילדים קטנים, ובפרט בקרב אימהות ללא השכלה אקדמית - כך עולה מדוח שפורסם השבוע על ידי מרכז טאוב.
לפני שני עשורים אימהות לילדים עד גיל 4 היו מועסקות בשיעורים נמוכים יותר מנשים ללא ילדים בגיל זה, אולם הפערים נעלמו במרוץ הזמן, וכך בשנת 2014 שיעור התעסוקה בקרב שתי הקבוצות היה זהה ועמד על 75%. בקרב גברים, לעומת זאת, שיעור התעסוקה של גברים בגילאי 30 עד 40 גבוה יותר בקרב אבות לילדים קטנים.

עוד עולה מהדוח כי ההכנסה ברוטו של העשירון העליון גבוהה פי 11.5 מההכנסה ברוטו של העשירון התחתון, ולאחר ניכוי מס היחס עומד על פי 9. כ-40% מכלל המסים, וקרוב למחצית מכלל המסים הישירים, מגיעים מתשלומי העשירון העליון.
כל זאת, בעוד כ-80% ממשקי הבית משלמים מס הכנסה בשיעור הנמוך מ-10% מהכנסתם, מה שגורם למהלך של העלאת תשלומי המס בישראל להיות מורכב ביותר: נטל המס על כתפי האמידים הוא גבוה ממילא, והעלאת המס בקרב אוכלוסיות מוחלשות תעמיס עליהם עוד יותר את יוקר המחייה עמו הם מתקשים להתמודד.

בין השנים 2002 ל-2011 עלתה הכנסת משקי הבית לנפש וחלה ירידה בהיקף התמיכות הממשלתיות בכל קבוצות האוכלוסייה. הפערים המשמעותיים בין חרדים וערבים לבין יהודים לא-חרדים נובעים בין היתר מרמות השכלה נמוכות יותר, פחות מפרנסים ומשפחות מרובות ילדים. עם זאת, הורדת שיעורי המס וצמצום קצבאות ממשלתיות גרמו לעלייה בהשתתפות בכוח העבודה וכך לעלייה בהכנסות מעבודה בקרב חרדים וערבים.
על פי נתוני הדוח, נשים משכילות יותר מגברים בכל קבוצות האוכלוסייה. הפער גבוה במיוחד במגזר החרדי, שבו שיעור הנשים בעלות תואר ראשון גבוה יותר מפי 2 משיעור הגברים. עם זאת, למעט בקרב חרדים וערבים – גברים משתכרים שכר גבוה הרבה יותר לשעה מנשים.
