בית המשפט המחוזי בחיפה גזר היום (ג') 36 חודשי מאסר בפועל, 12 חודשי מאסר על תנאי ו-80,000 שקל קנס על מי ששימש בעבר כמזכיר עיריית נשר והורשע בלקיחת שוחד בגובה כ-78,000 שקל.
במסגרת תפקידו, שכונה גם 'מנכ"ל העירייה', השתתף מזכיר העירייה בישיבות ועד המכרזים של העירייה והיה אחראי בין היתר על אופן תפקודן של חברות המספקות כוח אדם זמני לעירייה.
במהלך תקופה ארוכה לקח הבכיר מהבעלים של אחת מאותן חברות סכומים שונים, המהווים כספי שוחד. בתחילה דובר על סך 9,000 שקל, לאחר מכן סכום נוסף בגובה 18,000 שקל, ולאחר כמה שנים החל לקבל מדי חודש סך 700 שקל לפחות. לקיחת השוחד נפסקה בעקבות מעצרם של השניים.
מתקשר לדרוש את השוחד החודשי
"עוד אפנה לקביעה כי עזות המצח של הנאשם עלתה מתיאורו של פלאח (בעלי החברה – מעסיקולוג) כי כשהגיע היום ה-20 לחודש וטרם שולם תשלום השוחד החודשי, הנאשם היה מתקשר כדי לדרוש למעשה את כספי השוחד", ציין בית המשפט בהחלטתו.
בית המשפט ציין שהעובד הבכיר הפקיר את האינטרס הציבורי כדי לפתור את בעיותיו הכלכליות, ובפועל גרם נזק לקופה הציבורית ולשירות רע שקיבלו תושבי העיר מאותה חברה.
בית המשפט: "לא ברור לי כיצד מסתמכת קצינת המבחן במסקנותיה על הקביעה של לקיחת אחריות על מעשיו, כאשר בו זמנית באותו עמוד היא כותבת כי הנאשם שלל מעורבות בעבירת שוחד"
יש לציין כי במקביל נוהל הליך משפטי נוסף, בעקבות קשר פסול דומה שנוצר בין בעלי החברה לבין סגן וממלא מקום ראש העיר, בגינו הוא הורשע ונידון ל-3 שנות מאסר.
בית המשפט מתח ביקורת על דו"ח קצינת המבחן, שהמליצה לאור מצבו הנפשי ובשל מעורבותו בפלילים בפעם הראשונה בחייו להטיל עליו ענישה הרתעתית בעבודות שירות עם צו מבחן למשך שנה וחצי: "לא ברור לי כיצד מסתמכת קצינת המבחן במסקנותיה על הקביעה של לקיחת אחריות על מעשיו, כאשר בו זמנית באותו עמוד היא כותבת כי הנאשם שלל מעורבות בעבירת שוחד".
מכתב מהאב ניצול השואה
בא כוחו של הנאשם ביקש להקל בעונשו בשל היעדר הרשעות קודמות, בשל מצבו הכלכלי והרפואי, הפגיעה של העונש במשפחתו של הנאשם ובהוריו המבוגרים.
הוא הגיש את מכתבו של הנאשם, יליד 1929, ניצול שואה שהוחזק בכלא על ידי הנאצים במשך 5.5 שנים. לטענתו, הנאשם כבר נענש בכך שאיבד קריירה ציבורית, איבד את עבודתו, והוא מנסה לשמור על כבודו ולשלם את חובותיו.
עוד טען הנאשם שהוא נוטל אחריות מלאה על מעשיו תוך הבהרה שאף אדם בר דעת לא יכול היה לראות במעשיו כמעשים מושחתים.