במשך שנים ארוכות הגעה למקום העבודה באופניים עלולה היתה להיתפס כהשתייכות למעמד סוציו-אקונומי נמוך, והעשירים הקפידו להתקשט ברכבים כמה שיותר מנקרי עיניים.
אבל לא עוד. רכיבה על אופניים למקום העבודה כבר הפכה לנורמה מבורכת, ולא רק משיקולים כלכליים – מדובר בשמירה על איכות הסביבה, בחיסכון בעצבים מיותרים כששוב לא מוצאים חנייה, והחשוב מכל – בבונוס בריאותי לא קטן.
כיום ניתן למצוא לא מעט עובדים שמשלשלים לכיסם בסוף כל חודש משכורת מפוארת, ובכל זאת מקפידים להגיע בעבודה על אופניים. עבור רבים מהם זוהי למעשה הפעילות הגופנית היחידה שהם מצליחים לפנות לה זמן במשך הלו"ז העמוס.
מחקר חדש שנערך השנה על ידי ה-British Medical Journal מגלה שאנשים שמגיעים ברכיבה על אופניים למקום העבודה (לא כולל אופניים חשמליים, צר לנו חברים) – הם בעלי סיכון נמוך ב-45% לחלות בסרטן ביחס לאלו שאינם פעילים מבחינה ספורטיבית, ובעלי סיכון הנמוך ב-46% ללקות במחלות לב. גם הסיכון למות בטרם עת יורד פלאים בזכות הרכיבה היומית.
אם אתם לא בעניין של רכיבה – יש גם בשורה עבור שוחרי הג'וגינג: על פי ממצאי המחקר, הליכה לעבודה מפחיתה ב-27% את הסיכון לפתח מחלות לב, וב-36% את הסיכון למוות. עם זאת, לא נמצא קשר בין הליכה לעבודה לבין הפחתת הסיכון לחלות בסרטן.
המחקר כלל כ-260,000 אנשים בגיל ממוצע של 53, שהנתונים שלהם נשלפו מתוך היובנק הבריטי – מאגר מידע ביולוגי של חצי מיליון בריטים בגירים.
עם זאת, מדגישים החוקרים, לא ניתן להסיק מסקנות מוצקות לגבי הקשר הסיבתי, מאחר שממצאי המחקר עשויים להיות מושפעים גם ממספר גורמים נוספים, כולל העובדה שהמרחק של היוממות דווח על ידי העובדים עצמם, ולא נמדדו באופן עצמאי על ידי עורכי המחקר.
אז מה יכולים המעסיקים לעשות?
כמובן שעל מנת ליישם את ממצאי המחקר יש צורך בנקיטת מהלכים על ידי החלונות הגבוהים, כגון יצירת מסלולי אופניים נוספים בכמה שיותר ערים, הפחתת המס על רכישת אופניים ואף מתן גישה נוחה לרוכבי אופניים גם בתחבורה הציבורית – רכבות ואוטובוסים.
אבל גם למעסיקים יש מה לעשות: קודם כל – ערכו לעובדים הרצאה בנושא החשיבות של הליכה או רכיבה על אופניים לעבודה, או דאגו להעביר להם את המידע באמצעים אחרים.
בנוסף ניתן לבחון אפשרות לחניית אופניים מסודרת בקרבת מקום למשרדים, ורצוי ביותר, במידת האפשר, לדאוג גם לאפשרות להתקלח במקום העבודה.