הוועדה המיוחדת לעניין נגיף הקורונה החדש אישרה אתמול (א') לקריאה שנייה ושלישית את הצעת החוק הממשלתית לתיקון ולקיום תקנות שעת חירום המסדירות את הגבלת פעילות בעקבות מגיפת הקורונה. כעת יש להמתין לאישור סופי של הצעת החוק על ידי מליאת הכנסת.
חוק יסוד הממשלה קובע שתוקף תקנות שעת חירום יפקע כעבור שלושה חודשים, אלא אם הוארך תוקפן באמצעות חקיקת חוק. לפיכך, מקדמת הממשלה הצעת חוק להארכת תוקפן ב-45 ימים, כדי לאפשר את המשך תחולת הוראות תקנות החירום, הכוללות מגבלות על התנועה, המסחר, הבילוי והפנאי.
על פי הצעת החוק, מעסיק ימשיך להיות מחויב לתשאל כל מי שנכנס למקום העבודה אם הוא משתעל, אם חום הגוף שלו עומד על 38 מעלות ומעלה, אם היה לו חום במהלך השבוע האחרון, וכן אם היה במגע קרוב עם חולה קורונה במהלך השבועיים האחרונים.
במקרה בו אחת מהתשובות לשאלות אלה תהיה חיובית, ייאסר על המעסיק להתיר לאותו אדם כניסה למקום העבודה. זאת למעט מקרה בו מדובר באדם שמשתעל בשל מצב רפואי כרוני, אסטמה או אלרגיה אחרת.
קראו עוד במעסיקולוג:
* המנהל הפר בידוד ופוטר. בית הדין לעבודה הקפיא את הפיטורים, למרות שגויס מחליף
* 5 פגמים בהליך השימוע הביאו לפיצוי של 40 אלף שקל לעובד המפוטר
* המעסיק גייס בחשאי מחליף, העובד יפוצה ב-15,000 שקל
* התחייבה לא לבצע שעות נוספות, אך המעסיק חויב לשלם עבורן כ-85,000 שקל
מדידת חום לא פולשנית
בנוסף יידרש המעסיק להסדיר ביצוע של מדידת חום לא פולשנית לכל מי שנכנס למקום העבודה, במידת האפשר. אם בוצעה מדידת חום לאדם שחום גופו עומד על 38 מעלות ומעלה – לא תותר כניסתו למקום.
המעסיקים יידרשו לדאוג לכך שכל השוהים במקום העבודה יקפידו על שמירת מרחק של 2 מטרים בין אדם לאדם, למעט אנשים הגרים באותו מקום. במקום עבודה שבו לא ניתן לשמור על מרחק זה, על המעסיקים לנקוט באמצעים חלופיים למניעת הדבקה.
המעסיק יידרש להקצות לכל עובד ציוד אישי קבוע, ככל האפשר, הכולל מקלדת, עכבר וטלפון קווי. במקרה בו נעשה שימוש בציוד על ידי יותר מאדם אחד, על המעסיק לדאוג לכך שהציוד יעבור חיטוי קפדני לפני כל העברה מאדם לאדם. המעסיק יידרש להנחות את העובדים על שמירה קפדנית של כללי היגיינה, ובכלל זה שטיפת ידיים.
כמו כן, ייאסר על יותר משני עובדים לעשות שימוש במעלית במקום העבודה בו זמנית. עם זאת, במקום עבודה שמצוי במבנה של למעלה מ-5 קומות, מספר הנוסעים במעלית יוגבל למחצית ממספר הנוסעים המרבי המותר, אלא אם הנוסעים הם אנשים הגרים באותו מקום. המעסיק נדרש להציב שלט בכניסה למעלית לעניין מספר הנוסעים המותר במעלית.
במקום עבודה בו מועסקים העובדים בדרך כלל במשמרות, ישבץ המעסיק ככל האפשר את אותה קבוצת עובדים יחד באותה משמרת.