"הזכות להתנתק" – כך מכנים בצרפת את המהלך הרגולטורי אותו מקדם נשיא המדינה פרנסואה הולנד, במסגרתו חברות המעסיקות למעלה מ-50 עובדים יחויבו לפרסם קוד התנהגות לפיו מנהלים וקולגות לא יצפו מהעובדים לקרוא מיילים הנוגעים לתפקידם לאחר סיום יום עבודה ובסופי שבוע.
התקשורת הזרה לעגה למהלך לאחר שהוצג לראשונה, אולם בממשלת צרפת מסבירים שקיים חיבור רציף ובלתי פוסק לעבודה, ומכיוון שמדובר בבעיה אוניברסלית שהולכת ומחמירה – יש צורך בהתערבות ראויה מצד הרגולטור.
המהלך נעשה במסגרת רפורמה דרמטית שמוביל הולנד בכל הנוגע לדיני עבודה בצרפת, ולפני כ-3 שבועות נעשה שימוש נדיר בחוקה לצורך כינון הרפורמה השנויה במחלוקת בניגוד לעמדת הפרלמנט, דבר שהוציא מפגינים צרפתים רבים לרחובות.
ואם נניח ללפטופ לעלות אבק בסופי שבוע וניגמל מהרטט של הסלולר בכיס – האם המתח צפוי לרדת? יש הטוענים שההיפך הוא הנכון, שכן כך יום העבודה הראשון בשבוע יזמן התמודדות עם עשרות מיילים שממתינים לטיפול
בעולם המערבי בו עובדים רבים עוזבים רק באופן פיזי את העבודה כאשר הם חוזרים הביתה – רמת הסטרט עולה באופן מתמיד עד לנטישת מקום העבודה כתוצאה משחיקה במקרה הטוב או כתוצאה מהתמוטטות במקרה הפחות טוב. כל זאת, נוסף על ההשלכות שיש להתנהלות זו על מערכות יחסים ומשפחה.
מומחים מזהירים שעבודה רציפה ללא מנוחה אינה רק מעלה את רמת השחיקה, כי אם גם פוגעת ברמת היצירתיות של העובד וביכולתו לצאת מחוץ לקופסא ו"להגדיל ראש". בממשלת צרפת סבורים שלהפיכת המטבח והסלון לחלל עבודה יש מחירים בלתי נסבלים.
ואם נניח ללפטופ לעלות אבק בסופי שבוע וניגמל מהרטט של הסלולר בכיס – האם המתח צפוי לרדת? יש הטוענים שההיפך הוא הנכון, שכן כך יום העבודה הראשון בשבוע יזמן התמודדות עם עשרות מיילים שממתינים לטיפול. תומכי החוק משיבים שמדובר בזכות ולא בחובה, ועובד המעוניין בכך – יוכל להשיב למיילים בכל שעות היממה. בין כך ובין כך, אם המהלך שמקדמת ממשלת צרפת אכן יקבל תוקף חוקי, יש להניח שממילא תמתין לעובד רשימה קצרה יותר של מיילים בשובו למשרד.