כ-600 מפקחי הבנייה המועסקים ברשויות המקומיות ברחבי הארץ ובוועדות המרחביות לתכנון ובנייה, החלו לנקוט בסוף השבוע בצעדים ארגוניים – כך הודיעה אתמול בערב (א') הסתדרות העובדים. זאת, לטענתה, על רקע המבוי הסתום במו"מ מול משרד האוצר ומרכז השלטון המקומי להסדרת תנאי העסקתם, לאור התיקון שנעשה בחוק התכנון ובנייה.
כחלק מהצעדים, הפקחים אינם מבצעים את מטלות הפיקוח באתרי בנייה, לא מבוצעות פעולות אכיפה, אין הנפקה של תעודות גמר ו"טפסי 4" ולא ניתן מענה טלפוני.
במהלך השבועות האחרונים התנהל מו"מ בניסיון להגיע לפתרון המשבר שנוצר בעקבות "תיקון 116 לחוק התכנון ובנייה", שהרחיב את סמכויות המפקחים וקבע כי עליהם לחלק באופן אישי דו"חות וקנסות כספיים בגובה של עד 400,000 שקל לחשודים בעבירות תכנון ובנייה. עד כה, הסמכות לחלוקת הצווים ומתן הקנסות הייתה מצויה אך ורק בידי רשויות השיפוט.
התיקון אף מחייב את המפקחים ללבוש מדים ייחודיים שמאפשרים את זיהויים באתרי הבנייה, והדבר אינו מאפשר להם לטענתם לערוך ביקורות סמויות שנהגו לבצע עד כה.
"נציגות העובדים שמלווה על ידי הסתדרות ההנדסאים והסתדרות המעו"ף, התריעה בעבר פעמים רבות מפני ההשלכות החמורות של התיקון ואף הכריזה בגינו סכסוך עבודה בחודש יולי 2017", כך נמסר מההסתדרות. "החשש המרכזי הוא כי הדרישות החדשות בעבודתם חושפות את המפקחים לסיכונים מקצועיים, התנכלות ומקרי אלימות קשים. כחלק מהמו"מ הנערך דורשת נציגות העובדים לתת מענה מיידי לסוגיית ביטחונם של העובדים, בין אם על ידי תגבור אבטחתי ובין אם באמצעים אחרים".
<< לחצו לצפייה בכל הכתבות בנושא התאגדות עובדים >>