הצעה לתיקון חוק הגנת השכר הונחה השבוע על שולחן הכנסת על ידי ח"כ מרב מיכאלי (המחנה הציוני), לפיה מעסיק יחויב לצרף לתלוש השכר החודשי את פירוט שעות העבודה החודשי של העובדת או העובד.
"בדרך זו תקודם השקיפות ועובדים ועובדות יוכלו לוודא, בין בעצמם ובין על ידי מי מטעמם, שאכן קיבלו את מלוא התשלום בגין שעות העבודה בהן עבדו בפועל, השעות הנוספות שביצעו ושעות המנוחה השבועית בהן עבדו", מסבירה מיכאלי.
בנוסף מוצע במסגרת הצעת החוק להטיל סנקציה על המעסיק בגין אי מסירה של פירוט השעות החודשי, בדומה לסנקציה המוטלת כיום בגין אי מסירת תלוש שכר.
קראו עוד במעסיקולוג:
* פסיקה: המועמדת לא חשפה בריאיון שהיא בהיריון? על המעסיק לגלות הבנה וסבלנות
* בית הדין הארצי: מתי מותר לעובד להקליט בסתר מעסיק או קולגה?
* עובדים רעילים – יש דבר כזה?
בתוך כך, הוגשה הצעת חוק נוספת בדיני עבודה לתיקון חוק פיצויי פיטורים על ידי ח"כ איציק שמולי (המחנה הציוני), שמטרתה להגן על "עובדים מחזוריים".
"בין ניסיונות ההתחמקות של מעסיקים שונים מקיום חובתם לעובדיהם להבטחת תנאים סוציאליים לרבות פיצויי פיטורים, אנו מגלים לאחרונה תופעה של העסקת עובדים בהתקשרות לתקופה קצובה, באורח מחזורי, כאשר בתום כל תקופה, שאינה עולה על שמונה חודשים, חל ניתוק יחסי העבודה, ביוזמת המעסיק, שלאחר מכן שב ומעסיק את העובד מחדש", מסביר שמולי.
לדברי שמולי, מטרת צורת העסקה זו היא שלילת חובת המעסיק לתשלום פיצויי פיטורים ושלילת זכויות סוציאליות אחרות הכרוכות בוותק.
"מאחר שהזכות לקבל פיצויי פיטורים נחשבת לזכות סוציאלית שהחוק בא להעניק לעובד המפוטר או לשאיריו, יש בפיטורים המחזוריים משום העדר תום-לב מלכתחילה, במגמה ברורה לשלול זכות זו מעובד המועסק למשך תקופה קצובה, יותר מפעם אחת – שנה אחר שנה", הוא אומר.
התיקון המוצע מטרתו למנוע שימוש לרעה בחסות החוק, תוך הגדרת פרקי ההעסקה הקצובים כתקופת עבודה מצטברת המעניקה לעובד זכאות לפיצויי פיטורים.