בית הדין לעבודה בתל אביב דחה לאחרונה תביעת עובדת, וקבע שכאשר נמסר לה מכתב הפיטורים – החברה לא היתה מודעת לכך שהיא בהיריון. זמן מה לאחר מכן עדכנה העובדת שהיא בהיריון, והחברה בתגובה הודיעה מיידית על ביטול הפיטורים.
"בנסיבות אלה, כאשר העובדת היא שסירבה לשוב לעבודה לאחר ההודעה על ביטול הפיטורים – העובדת היא שהתפטרה, וממילא אין מדובר בפיטורים המנוגדים לחוק עבודת נשים", פסק בית הדין.
קראו עוד במעסיקולוג:
* העובדת החדשה פוטרה בהיריון, המעסיק חויב לשלם לה שכר למשך 7 חודשים
* הרגולטור אישר 72% מבקשות מעסיקים לקבלת היתר לפיטורי עובדת בהיריון
* פסיקה: המועמדת לא חשפה בריאיון שהיא בהיריון? על המעסיק לגלות הבנה וסבלנות
העובדת, ששימשה במשך כ-6 שנים כסדרנית מזון בסופר, ידעה על ההיריון עוד בספטמבר 2014, אך שמרה את המידע לעצמה ולא מסרה זאת עד ליום העבודה האחרון שלה בנובמבר 2014. "זאת למרות שהיו מספר הזדמנויות בהן יכלה לספר על ההיריון, ומדובר בסיטואציות הרלוונטיות להחלטה אם לפטרה או לא – במועד השימוע לפני פיטורים, במעמד קבלת מכתב הפיטורים, ולכל אורך תקופת ההודעה המוקדמת", ציין בית הדין.
"טענה מיתממת"
במועד בו העובדת הודיעה שהיא בהיריון, מנהל הסניף מסר לה שהפיטורים מבוטלים, ולמרות זאת היא לא שבה לעבודה. החברה אף שלחה לה בהמשך מכתב רשום, וגם בו צוין במפורש שהפיטורים מבוטלים. עם זאת, המכתב לא הגיע לידי העובדת כיוון שלא ניגשה לסניף הדואר על מנת לקבל אותו.
תשעה ימים לאחר שנכנסו פיטוריה לתוקף, העובדת שוחחה עם נציג החברה, ולשאלתו אם היא חוזרת לעבודה כסדרה – היא הבהירה שאין בכוונתה לשוב לעבודה, ושיש בידיה כבר מכתב פיטורים "והוא הקובע".
"המסקנה העולה מן התיאור לעיל היא שהעובדת לא רצתה להמשיך ולעבוד בחברה", קבע בית הדין, שהבהיר שאין חובה על עובדת לעדכן את המעסיק בדבר ההיריון לפני החודש החמישי, אולם בנסיבות העניין נקבע שמדובר בטענה מיתממת. "זאת במיוחד מאחר שמדובר בנתון עובדתי משמעותי שיש בו להשפיע על עצם ההחלטה על הפיטורים", הוסיף בית הדין.
[סע"ש 45725-02-16]