בית הדין לעבודה בתל אביב פסק לאחרונה לעובד פיצוי כולל בסך כ-80 אלף שקל בגין הטרדה מינית מצד סגן מנהל הסניף בו עבד, מתוכם 30 אלף שקל חויב המטריד באופן אישי.
לטענת העובד הבכיר נהג לגעת לו בישבן במשך תקופת עבודתו, ואירוע השיא שהוביל לעזיבת העובד היה כאשר דחף אותו לעבר מיטה שהיתה בסניף, נשכב מעליו, ושפך עליו מים – כשמסביבו עובדי הסניף צופים וצוחקים, ואילו העובד מביע את מורת רוחו.
"אירועים מעין אלה לא צריכים להתרחש במקום העבודה, אפילו אם מדובר בחנות כשהעובדים משועממים, כפי שהוברר בפנינו", ציין בית הדין בהחלטתו. "קשה להלום מצב שבו התנהגות מעין זו בין אנשים בוגרים במקום העבודה, לא תשווה לה אופי מיני… המגע כאן אמנם חד פעמי (לגבי המיטה), אך אין מדובר במגע מקרי וגם מיקומו מטריד".
יש לציין שמספר שעות לאחר האירוע, הבהיר העובד לפוגע בתכתובת ווטסאפ שהם אינם חברים ושמדובר בהטרדה מינית, וכן דרש ממנו שלא ייגע בו ושיתרחק ממנו. הממונה התנצל בתגובה ואף חשב להתפטר לאלתר, עניין המעיד על כך שגם מנקודת מבט ראה את הדברים באופן חמור.
קראו עוד במעסיקולוג:
* סירב להחזיר את העובדת מחשש לתלונה על הטרדה מינית, וחויב בפיצוי
* פסיקה: "הצגת אצבע משולשת בעבודה גובלת בהטרדה מינית"
* בג"ץ בהחלטה תקדימית: התפטרות בעקבות הטרדה מינית תוּכר כפיטורים
* הטרדה מינית בעבודה: פיצוי בגובה 180,000 ש"ח לעובדת
"חדירה למרחב האינטימי"
בית הדין הבהיר שמגע בישבן מהווה חדירה למרחב האינטימי של האחר ומבטא מיניות גלויה, ושמדובר במעשה מגונה שיש בו כדי לבזות ולהשפיל את העובד.
העובד טען שבמהלך האירוע החמור שהתרחש במיטה היו בחנות לקוחות ועובדים נוספים שהיו עדים לו, ואילו הממונה הכחיש זאת וטען שהסניף היה ריק מלקוחות. בית הדין לעבודה הבהיר שממילא אין משמעות לעובדה שאירוע המיטה והנגיעות בישבן לא נעשו "בחדרי חדרים".
בנוגע לטענה שהועלתה לגבי נטייתו המינית של הממונה, הבהיר בית הדין שאין לכך רלוונטיות להכרעה המשפטית אם היתה הטרדה מינית או לא. "אחרת, המשמעות היא כי נטייה מינית של גבר או אישה מהווה קריטריון שיש לתת לו משמעות, דבר שלכאורה אין לו מקום בחברה סובלנית ופתוחה", נימק בית הדין את עמדתו.
כך חויב הבכיר לפצות את העובד בסך 30 אלף שקל, והמעסיק חויב בפיצוי כולל בסך 50 אלף שקל: פיצוי בסך 10 אלף שקל לפי חוק למניעת הטרדה מינית בגין התנכלות בעבודה, פיצוי בסך 20 אלף שקל מכוח שוויון הזדמנויות בעבודה, וכן פיצוי בסך 15 אלף שקל מאחר שהליך הבירור שערכה ההנהלה בעניין ההטרדה המינית לא היה תקין. בנוסף חויב המעסיק בהשלמת פיצויי פיטורים בסך כ-5,000 שקל בשל הנסיבות בגללן סיים העובד את עבודתו בחברה.
[1398-06-18]
<< לחצו לצפייה: פסקי דין בנושא הטרדה מינית בעבודה >>