בית הדין לעבודה בתל אביב דחה בשבוע שעבר תביעה של ארגון 'כוח לעובדים', שטען כי פיטורי נהג מחברת אוטובוסים היו על רקע חברותו בארגון עובדים, בעוד החברה טענה כי פיטוריו היו מנימוקים ענייניים לאחר שהוכח שהוא ביצע עבירת תנועה וסיכן את נוסעי האוטובוס.
בבית הדין הארצי לעבודה מתנהל בימים אלה הליך משפטי בשל מחלוקת בין ארגון כוח לעובדים לבין הסתדרות העובדים בנוגע לזהות ארגון העובדים היציג בחברה.
בהליך משפטי נוסף שהסתיים בספטמבר 2015 קבע בית הדין האזורי לעבודה בנצרת שהחברה סירבה לקבל מועמד לעבודה בשל חברותו בארגון עובדים, ושיש בכך משום פגיעה קשה וחמורה בחופש ההתארגנות של העובדים בכלל, ושל אותו מועמד בפרט. כך החל אותו מועמד לעבוד בחברה באוקטובר 2015.
לפני כחודש וחצי הועלה לפייסבוק סרטון על ידי אחד מנוסעי החברה, בו תועד עובד זה נוהג באוטובוס "בנסיעה פרועה ומפחידה", כלשונו. בסרטון נראה העובד חוצה פס הפרדה לבן תוך עקיפת משאית, בעוד אחת מידיו מונחת על אדן חלון האוטובוס.
בית הדין לעבודה: "אין כל נפקות לעובדה כי אין לו כל רישום של עבירות תנועה במשך 10 שנות ניסיון כנהג בתחבורה ציבורית. די בעבירה אחת חמורה כדי להפסיק עבודתו של נהג אוטובוס, אשר עלול בעתיד לסכן שוב חיי נוסעים"
בעקבות כך זומן העובד לשימוע בנוכחות נציגת ארגון העובדים ומנכ"ל החברה, ויומיים לאחר מכן קיבל מהחברה הודעה על פיטוריו. ארגון כוח לעובדים טען בפני ביה"ד שהחברה מלכתחילה התנגדה להעסקתו של העובד בשל חברותו בוועד העובדים, וזוהי הסיבה בגינה פוטר.
בנוסף נטען כי הזימון לשימוע היה יום למחרת שידור תכנית בה השתתף בערוץ 2 בעקבות טענתו שהקו בו הוא נוהג מאלץ אותו לבצע עבירת תנועה בשל עיקול חד, תלול ומסוכן. לטענתו, הפיטורים היו אקט של נקמה בעקבות שידור התכנית.
בהתייחסו לחקירה הנגדית של העובד, בה נתן הסברים שאינם מניחים את הדעת להתנהלותו בעת הנהיגה, כתב בית הדין לעבודה בהחלטתו: "לשמוע ולא להאמין! נהג אוטובוס המסיע עשרות נוסעים נוהג באופן זה ולכך בית הדין לא ייתן ידו, יהיה המניע של סופרבוס אשר יהיה. נהג אשר נוהג באופן זה אינו ראוי שישמש נהג אוטובוס. אין כל נפקות לעובדה כי אין לו כל רישום של עבירות תנועה במשך 10 שנות ניסיון כנהג בתחבורה ציבורית. די בעבירה אחת חמורה כדי להפסיק עבודתו של נהג אוטובוס, אשר עלול בעתיד לסכן שוב חיי נוסעים". בנוגע לפניית העובד לתקשורת, ציין ביה"ד כי להתרשמותו הדבר לא נעשה על מנת לפעול לתיקון הפגע, אלא כדי לפגוע בחברה.
[ס"ק 4333-01-16 | 55873-03-16]