בית הדין לעבודה בתל אביב פסק לפני כשבועיים פיצוי נמוך יחסית, בגובה 11 אלף שקל, לעובדת שפוטרה לאלתר וללא שימוע בעקבות דרישתה לקבל את שכר עבודתה.
העובדת גויסה לחברה במטרה לשמש במספר תפקידים, בהם עבודות מזכירות, תרגום וניהול מול חברות בחו"ל, בדיקת חשבונות הבנק, וכן נכונות לצאת לחו"ל בהתראה של 48 שעות.
שכר העובדת הורכב משני רכיבים: שכר עבודה שולם לה בישראל בסך כ-5,700 שקל לחודש, ובנוסף עבור כל יום שהיה בחו"ל שולמו לה 100 דולר.
קראו עוד במעסיקולוג:
* פסיקה: הכנסת הילד למעון או למשפחתון אינה שוללת התפטרות בדין פיטורים לצורך הטיפול בו
* בית הדין הארצי: כשמהות מקום העבודה משתנה משמעותית – התפטרות תיחשב לפיטורים
* פסיקה מפתיעה: לעובד לא שוּלם מלוֹא שכרו – אז מדוע התפטרותו לא הוכרה כפיטורים?
לאחר כשישה חודשי עבודה, חלה בנה של העובדת והיא נעדרה מהעבודה במשך מספר ימים. זמן קצר לאחר מכן, לאחר המועד הקבוע בחוק לתשלום השכר, שלחה העובדת לאחד המנהלים הודעת טקסט בה הודיעה לו ששכרה טרם שולם ולכן אינה רואה טעם להגיע לעבודה.
בתגובה כתב לה המנהל: "טוב. תגיעי, תקבלי את המשכורת, ותביאי אישור מחלה על כל הימים שנעדרת. ומבחינתי את לא עובדת יותר בהצלחה".
בעקבות כך, בית הדין לעובדה פסק לעובדת דמי הודעה מוקדמת בסך כ-3,700 שקל, נוסף על כ-11 אלף שקל בגין פיטוריה לאלתר וללא שימוע.
יש לציין שמדובר בפסיקה מפתיעה, שכן בתי הדין לעבודה נוהגים לפסוק פיצויים גבוהים הרבה יותר בנסיבות אלה, על אף שמדובר בתקופת העסקה של חצי שנה בלבד. זאת מאחר שפיטורי העובדת הם תוצר ישיר של העיכוב בהעברת משכורתה.
בית הדין לעבודה אף מתח ביקורת על המעסיקים של העובדת, מאחר שכל אחד מהם ניסה להתנער מאחריות ולטעון שאינו המעסיק הישיר שלה.
[סע"ש 33228-06-16]
<< לחצו לצפייה בכל הכתבות בנושא שכר והטבות >>