בית הדין לעבודה בתל אביב דחה לאחרונה תביעה של עובדת שטענה שפוטרה מעבודתה, לאחר שהאחראי עליה במקום העבודה כתב לה הודעת טקסט שנחוותה על ידה כפוגענית ומתנשאת, והיא הודיעה על רצונה להתפטר "רק כדי לגרום לו להתעשת מאמירותיו הפוגעות והלא מתחשבות", כך לטענתה.
הכל התחיל כאשר פנתה העובדת, שהועסקה כמחלקת עיתונים, לאחראי עליה באמצעות הודעת טקסט בווטסאפ: "אבא שלי גוסס בבית חולים, אני עובדת מחר?", והוא השיב לה: "את ממש קטנונית, אין לי כוח למשחקים, את לא רוצה לעבוד, לא צריך".
העובדת כתבה בתגובה: "מה זו התשובה הזו??????? תכין לי מכתב פיטורים, אני מגיעה מחר בבוקר לקחת אותו תודה", והוא בתגובה: "אין בעיה".
יום למחרת שוב פנתה העובדת לאחראי, והוא כתב לה שהמנהל מבקש שתגיש מכתב התפטרות. העובדת השיבה שהיא לא מתפטרת, והיא "מוכנה להעלאה של 300 שקל". הוסבר לה שמכיוון שהיא לא מוכנה לעבוד עקב בקשת העלאת שכר מדובר בהתפטרות, וההתכתבות בין הצדדים הסתיימה בהודעה של העובדת: "תעשה לי טובה או העלאה או מכתב פיטורים. ביי".
בכתב התביעה טענה העובדת כי "לאחר שהבינה כי הנתבעים עושים הכל בכדי לא לתת לה מכתב פיטורים, הודיעה לאחראי עליה כי היא חוזרת לעבודתה, אולם האחרון השיב לה שזה לא אפשרי".
המעסיק טען להגנתו שהעובדת מעולם לא פוטרה מעבודתה, לא בפועל ולא במשתמע, לא נמסרה לה הודעת פיטורים לא בעל פה ולא בכתב, והעובדת חדלה על דעתה האישית בלבד שלא להתייצב במקום עבודתה ללא מתן הודעה מוקדמת".
עוד צוין בכתב ההגנה שבמהלך תקופת עבודתה בחברה, שנמשכה כ-15 חודשים, נעדרה העובדת 71 ימים, מתוכם 54 ימי מחלה.
"התנהגות העובדת זועקת התפטרות"
על פי פסיקת בית הדין הארצי לעבודה [ע"ע 24649-10-14], הודעת פיטורים או התפטרות חייבת להיות ברורה, חד משמעית ומפורשת, ויכולה להינתן בין בכתב, בין בעל פה ובין בהתנהגות.
בית הדין התייחס בהחלטתו לעיתוי בו בחרה העובדת לבקש העלאת שכר מהמעסיק. "מדוע בתזמון כל כך מוזר שבו היא נעדרת מהעבודה על מנת לטפל באביה הגוסס?" תמהו השופטים. "התובעת כלל לא פוטרה, אלא ניסתה לתמרן את המעסיק לתת לה מכתב פיטורים, והאולטימטום שהציבה: או מכתב פיטורים או העלאה, לא צלח בידה. היות ועל הודעת פיטורים או התפטרות להיות 'ברורה, חד משמעית ומפורשת', אנו קובעים שהתובעת לא פוטרה כי אם התפטרה בעצם זניחתה את מקום העבודה, ובקשתה לחזור לעבודה כחודש לאחר שנעלמה לבלי שוב, אינו מרפא את הפגם שנפל בהתנהלותה והתנהגותה שכל כולה זועקת התפטרות".
כך דחה בית הדין לעבודה את תביעת העובדת, ופסק למעסיק פיצוי בגובה משכורת אחת של העובדת בשל אי מתן הודעה מוקדמת.
[ס"ע 32561-04-15]