"ישיבה" אינה מחייבת ישיבה, ואפשר לערוך אותה גם בהליכה ועל הדרך להאריך את תוחלת החיים ב-3 שנים. נשמע מוזר? החוקרים טוענים שהכל עניין של נורמה
הצצה למשרדי הענק של אחת מחברות הטכנולוגיה המובילות תסגיר טרנד פגישות עבודה חדש: השתרעות פשוטת איברים על פופים ובפינות זוּלה. העובדים הצעירים מנהלים ישיבות ומקבלים החלטות על המצע הרך והמפנק, וכולם מרוצים.
מחקר שנערך בביה"ס לרפואה מילר באוניברסיטת מיאמי, ושממצאיו פורסמו לפני כשבועיים, ממליץ לנקוט בשיטה הפוכה: פגישות בהליכה, וכך להרחיק את המונח הכה שגור "ישיבה" ממשמעותו המילולית.
לדברי החוקרים, קיום פגישת הליכה אחת לשבוע תביא לשינוי משמעותי עבור מיליוני עובדים שמבלים את רוב זמן העבודה שלהם בישיבה על הכיסא.
ממצאי המחקר עולים בקנה אחד עם מחקרים קודמים מהם עולה כי פעילות גופנית מתונה במשך 15 דקות ביום, הכוללת הליכה מהירה, עשויה להאריך את תוחלת החיים ב-3 שנים.
מחקרים שנערכו בשנים האחרונות מלמדים כי אמריקנים בוגרים מבלים בין 8 ל-9 שעות בישיבה, רובן בשעות העבודה. ישיבה ממושכת עלולה לגרום לבעיות בריאותיות קשות, בהן השמנה, מחלות לב וסרטן.
"קיימות הזדמנויות מועטות לפעילות גופנית בזמן העבודה, והפיילוט שערכנו מספק עדות ראשונית לכך שניתן להפוך את פגישות העבודה של הצווארון הלבן לפגישות בהליכה לעניין מקובל", אומר החוקר הראשי של המחקר הפרופ' למדעי הבריאות אלברטו קבאן-מרטינז. "מדובר במהלך החיוני להתמודדות עם ההשפעות השליליות שיש להתנהלות פיזית פאסיבית על מצב בריאותו של העובד".
משתתפי המחקר, עובדי צווארון לבן מאוניברסיטת מיאמי, הצטיידו במד תאוצה במשך 3 שבועות על מנת למדוד את רמת הפעילות הגופנית שלהם. על פי הממצאים, הפגישות בהליכה העלו את ממוצע הפעילות הגופנית שלהם מ-107 דקות בשבוע הראשון ל-114 דקות בשבוע השני ול-117 דקות בשבוע השלישי.
גם עבודה בעמידה
מחקר נוסף שהתפרסם לפני כחודש מלמד כי רמת הפרודוקטיביות של עובדים היושבים מול שולחן עבודה וניתנת להם אפשרות לעמוד – עולה בשיעור של 46% מזו של עובדים שיושבים ברציפות.
לאחר 6 חודשים בהם ניתנה לעובדים אפשרות לעמוד, כ-75% מהעובדים דיווחו על ירידה בכאבים פיזיולוגיים מהם סבלו, בעוד קבוצת הביקורת של עובדים שהמשיכו לשבת ברציפות לא דיווחו על שיפור במצבם הפיזי.