בית הדין לעבודה בירושלים חייב בשבוע שעבר בית ספר לא רשמי בבעלות פרטית לפצות בכ-30,000 שקל מורה למתמטיקה ופיזיקה, לאחר שפוטר ללא שימוע ומשיקולים לא סבירים.
המורה הועסק בבית הספר כשנתיים וחצי, ובמשך החודשיים האחרונים להעסקתו קיבלו המורים שכר חלקי בשל בעיות בתזרים המזומנים.
לאחר שדרש המורה לקבל את זכויותיו מהבעלים של בית הספר – הוא פוטר ללא שימוע, עניין שהביא לטענתו לתחושת השפלה.
נציג בית הספר אישר בעדותו בבית הדין לעבודה שהתובע הפנה שאלות נוקבות בנוגע לשכר שלא שולם בפורום רחב למורת רוחו של הבעלים, מה שהפך אותו ל"עושה צרות".
"לא לאנוס את עובדיו להלוות לו"
התובע פנה לבית הספר ועדכן שבעל הדירה ששכר מבקש לפנותו, והוא חדש בישראל וללא משפחה קרובה בה יוכל להיעזר, אך לא היה בכך כדי להועיל. "מדובר בדרישה לגיטימית", ציין בית הדין לעבודה בהחלטתו. "בית ספר יכול היה לפנות לקבל הלוואה בנקאית ולא לאנוס את עובדיו להלוות לו. פיטורים על רקע דרישתו הלגיטימית לקבל את מלוא שכרו אסורים ומהווים התנכלות".
בנוסף לא ניתנה לעובד הזדמנות להציג את טענותיו בפני הגורם המוסמך. "נדמה שהפיטורים נעשו בחמת זעם ובכעס, תוך גידוף התובע", הוסיף בית הדין.
כך חויב בית הספר בפיצוי העובד בסך 30,000 שקל הן בשל היעדר שימוע והן מאחר שעילת הפיטורים אינה חוקית. בנוסף נפסקו לעובד כ-16,000 שקל בגין פיצויי פיטורים, 15,000 שקל בגין פיצויי הלנה על פיצויי פיטורים, 10,000 שקל כפיצוי על אי מתן תלושי שכר ותלושים לא תקינים, כ-7,000 שקל הפרש דמי הבראה, כ-12,000 שקל גמול חינוך, כ-12,000 שקל הפרשי פנסיה וכן הוצאות משפט בסך 10,000 שקל.
[ג' נ' ברידג' אינטרנשיונל סקול סע"ש 12292-12-12]