ועדת העבודה והרווחה של הכנסת קיימה אתמול (ב') דיון מיוחד בעקבות עיכובים משמעותיים של משרדי העבודה והרווחה והכלכלה בהתקנת תקנות ל-10 חוקים שונים בתחומיו, אשר חורגים משמעותית – עד 6 שנים – מפרק הזמן אשר החוק הקצה להגשתם.
בין התקנות שטרם הוגשו לאישור הוועדה נמנים רכיבי שכר עבודה לעובדי קבלן, בדיקות תקופתיות למעסיק על ידי בודק שכר מוסמך, תכנית שנתית לייצוג הולם לעובדים עם מוגבלות בגופים ציבוריים, התאמת שירותים לאנשים עם מוגבלות במקומות עבודה וכן הקמת מועצה למקצועות החשמל אשר תקבע תנאים למתן רישיונות בתחום.
"משרדי העבודה והרווחה והכלכלה התעייפו", אמר יו"ר הוועדה, ח"כ אלי אלאלוף (כולנו). "זו פגיעה קשה בציבור, בתדמית ובאמון שהוא רוחש לממשלה. לא מספיק לרוץ ולחוקק עוד ועוד חוקים, צריך לדעת ליישם אותם".
"עשרת אלפים מהנדסי חשמל לא מקבלים רישיון בגלל עיכוב תקנות", התריע יו"ר התאגדות מהנדסי חשמל בישראל, אמיל קויפמן. "כשתהיה תקלה, יידעו שטיפול המשרד לא היה כמו שצריך".
אלאלוף הודיע שהחליט להאט את קצב אישור החקיקה ולהתמקד בפיקוח על התקנת התקנות, וחייב את הרגולטוריים הרלוונטיים לעדכן את הוועדה אחת לרבעון בנוגע לקצב התקדמות הטיפול בתקנות האמורות.