"גובה שכרו של העובד ורכיביו אינם מידע השייך למעסיק בלבד, וככלל אין מדובר בסוד מסחרי של המעסיק. מדובר במידע פרטי השייך בצורה מובהקת יותר לעובד מאשר למעסיק" – כך ציין בפסק דינו בית הדין האזורי לעבודה בנצרת לפני שבוע וחצי.
"למעסיק אין זכות לחלוק מידע זה, בכפוף לחובותיו על פי כל דין, בלא הסכמת העובד, אחרת ייתכן ויהיה אחראי לפגיעה בפרטיות העובד. מן הצד השני, כאשר בוחר העובד לגלות את פרטי שכרו הוא מגלה מידע פרטי שלו, דבר אותו הוא זכאי לעשותו. השכר הניתן לעובדים הינו מידע עסקי של המעסיק, אך אינו סוד מסחרי, זהו מידע הזוכה לרמת הגנה פחותה", הוסיף בית הדין.
חשוב לציין שבית הדין הארצי לעבודה הוא בעל הסמכות להוציא תחת ידיו פסיקות שמחייבות את כל בתי הדין לעבודה תחתיו, ואילו במקרה זה מדובר בפסיקה של בית דין אזורי.
קראו עוד במעסיקולוג:
* המעסיק לא הציג פרוטוקול שימוע, וחויב בפיצוי בגובה שתי משכורות
* בית הדין לעבודה: על המעסיק להחתים את העובד על הפרוטוקול במעמד השימוע
* לעובדת לא נערך שימוע, נפסק שתכליתו התקיימה ולכן אינה זכאית לפיצוי
לצד זאת, הובהר שנאסר על העובד לחשוף בפני שותף או לקוח את עלות העסקתו או את הרווח שנוצר למעסיק מעבודתו, אם נתונים אלה ידועים לו, שכן זהו מידע עסקי.
פסק הדין עסק בתביעה שהוגשה על ידי מעסיק נגד עובד שהתפטר והחל לעבוד אצל השותף העסקי של המעסיק. בית הדין ציין בהחלטתו שצורת העסקתו של העובד יצרה קשר קרוב לאותו שותף, ולכן אין פסול בשיחות ובחלוקת מידע שהעובד תפס כמידע אישי ולא כמידע עסקי.
"אף אם גילוי גובה השכר עמד בניגוד לאינטרסים של המעסיק, התרשמנו כי העובד גילה את שכרו בתום לב ולא מתוך מטרה לחתור תחת המעסיק", נימק בית הדין את החלטתו לדחות טענה זו של המעסיק. "לכן, לא מצאנו כי מדובר בהפרה של חובות האמון ותום הלב בינו לבין המעסיק, בוודאי לא כזו המצדיקה קביעת פיצוי".