עובדים יפנים ב-22% מהעסקים שנבחנו במסגרת סקר מקיף שנערך על ידי ממשלת יפן מועסקים למעלה מ-80 שעות בחודש, וכך נחצה באופן דרמטי סף הסיכון למוות כתוצאה מעבודת יתר – כך על פי דיווח של ה-Asian Review. היפנים כבר נתנו שם לתופעת המוות כתוצאה מעבודת-יתר: קארושי (Karoshi).
מתוצאות הסקר של משרד הבריאות היפני שנערך בקרב כ-10,000 חברות וכ-20,000 עובדים, עולה כי 40% מהעובדים מדווחים על מתח שהם חשים כתוצאה מהעבודה, וכ-34% מהעובדים דיווחו על רמה גבוהה של לחץ.
הסיכון הגבוה ביותר למוות כתוצאה מעבודת יתר מצוי בענף המידע והתקשורת המקומי, כאשר שיעור העסקים בהם העובדים נתונים בסכנת חיים כתוצאה מעבודת יתר עומד בענף זה על 44%.
בתחומי הבריאות והרווחה הרפואיים עומד שיעור זה על 42%, בענף המחקר והשירותים ביפן קיימים כ-40% עסקים בהם קיים חשש לחיי העובדים, וב-38% ממקומות העבודה של הובלת שירותי הדואר זוהה חשש דומה.
בדו"ח מצוין כי שעות העבודה המופרזות מתרחשות לעתים קרובות במשרדים בהם חסר כוח אדם, ובעיקר כתוצאה ממקרים רבים של שעות עבודה שלא תוכננו מראש.
כ-33% מהעובדים היפנים העידו על רמת עייפות גבוהה או גבוהה מאוד, וכ-46% דיווחו ששעות השינה שלהם במהלך היממה אינן מספיקות להם.
יצוין כי במהלך השנים האחרונות נרשמים מדי שנה ביפן כ-2,000 מקרי התאבדות המיוחסים לעבודה ולשעות עבודה מוגזמות.
<< לחצו לצפייה: סקרים ומחקרים בעולם העבודה >>
צפו בשבוע עבודה שגרתי של צעיר יפני