אבהות מקפיצה את גובה השכר בשיעור של 6% עבור כל ילד, ואילו אימהות גורמת לצניחה בשכר בשיעור של 4% עבור כל ילד – כך עולה ממחקר שפורסם לפני מספר ימים בוושינגטון פוסט.
היונג צ'ונג, סוציולוג מאוניברסיטת קנט באנגליה, פרסם החודש מחקר נוסף ממנו ניתן ללמוד כי עבודה מהבית דווקא מעלה את מספר שעות העבודה השבועיות.
במסגרת המחקר נבחנו הרגלי הלמידה של עובדים בגרמניה שנהנים מהאפשרות של עבודה מהבית בין השנים 2003 ל-2011, ונמצא כי ללא כל קשר למיקום או לסוג העבודה – הם עבדו שעות מרובות יותר.
בנוסף מצאו החוקרים שנשים וגברים שהתאפשרה להם עבודה מהבית עבדו מספר זהה של שעות, כמו גם אימהות ואבות. עם זאת, גברים שעבדו מהבית זכו לתוספת שנתית ממוצעת בגובה של 1,125 דולר, בעוד הנשים לא נהנו מתוספת שכר כלל.
"מעסיקים נוטים לחשוב שנשים מנצלות את האפשרות של עבודה מהבית בעיקר למטרות משפחתיות, ולכן הן אינן נהנות מתוספת השכר אותה מקבלים הגברים, ללא קשר למסירות אותה הן מפגינות כלפי הקריירה", מסביר צ'ונג.
פרדוקס הקִדמה הטכנולוגית
במהלך ארבעת העשורים האחרונים מספר שעות העבודה אותן מבצע אמריקני ממוצע גדל בצורה ניכרת. לצורך ההשוואה, בשנת 1979 מספר שעות העבודה הממוצע בשנה עמד על 1,687, ואילו כיום עומד מספר זה על 1,836 שעות.
באופן אירוני, ניתן לזקוף זאת לקִדמה הטכנולוגית שמספקת לעובדים טלפונים חכמים וגישה רצופה לדוא"ל, וידאו צ'אט ומִחשוב ענן שמאפשר גישה למסמכים ולנתונים הנוגעים לעבודה מכל מקום ובכל רגע נתון.
על פי נתוני הממשל האמריקני, כ-75% מהפירמות בארה"ב מאפשרות לעובדים גמישות כלשהי בתזמון ביצוע המטלות. זאת, בעוד ישנם ראשי ארגונים שסבורים שביצוע העבודה בזמנים ובמקומות שונים מחבלים באיכותה. הבולטת שבהם היא מנכ"לית יאהו, מריסה מאייר, ששיגרה לפני כ-3 שנים לעובדים הודעה לפיה לא ניתן יהיה לעבוד יותר מהבית. "כדי שנהפוך המקום האולטימטיבי לעבוד בו – נדרשים לשם כך תקשורת ושיתוף פעולה, ולכן אנחנו צריכים לעבוד אחד לצד השני", כתבה לעובדים.
נאחזים בסטראוטיפים
מעסיקים רבים עדיין מחזיקים בסטראוטיפים המיושנים לפיהם אישה היא המטפלת העיקרית בבית, ועל פי מחקר שנערך אשתקד בבית הספר לעסקים בהרווארד – נשים נשפטות יותר בחומרה כאשר הן עוזבות את המשרד בשעה מוקדמת.
נשים נתפסות גם כעובדות פחות מחויבות למעסיק ביחס לגברים, ללא קשר לרמת היצרנות שלהן, ותפיסה זו יש בה כדי להשפיע על רמת השכר שלהן, כפי שמשתקף היטב במציאות.
הבית הלבן ערך ביוני השנה בוושינגטון ועידת פסגה, במהלכה חתמו 28 חברות אמריקניות על התחייבות להנהגת שכר שווה לעובד ולעובדת, בהן גאפ, אמזון, אמריקן איירליינז, ג'ונסון אנד ג'ונסון, ועוד.
עם זאת, מחקר חדש שנערך בקרב כ-165,000 עובדים אמריקנים ופורסם זמן קצר לאחר ועידת הפסגה, מסביר מדוע הנהגת שכר שווה לא תגרום להעלאת שכרן של נשים.