ל-32% מהעובדים אין אמון מלא במעסיק בנוגע לשמירה על זכויותיהם, כאשר ל-12% מהעובדים אין אמון במעסיק כלל – כך עולה מסקר חדש שנערך בקרב כ-740 עובדים על ידי AllJobes. רק 30% ממשתתפי הסקר העידו על עצמם שיש להם יש אמון רב או מוחלט במעסיק.
עוד עולה מהסקר שבמעמד שינוי תנאי הסכם העבודה, רק כ-22% מהעובדים סומכים באופן מוחלט על הנציגים מטעם המעסיק, כדוגמת עו"ד, רו"ח, חשב שכר, וסוכן הביטוח. כ-41% סומכים עליהם באופן מועט, כ-16% מהנשאלים אינם בטוחים בנוגע לשאלת האמון, וכ-21% העידו על עצמם שאינם סומכים עליהם כלל.
ייתכן שהסיבה לחוסר האמון במעסיק ובנציגים מטעמו נובעת מתחושת העובדים שאינם בקיאים בזכויותיהם מכוח החוק, ולצד זאת בשל מקרים רבים שחוו של פגיעה בזכויותיהם מצד המעסיק.
מסקר AllJobs עולה כי 64% מהעובדים טוענים שהמעסיק שלהם הפר את זכויותיהם, כאשר 37% סבלו מכך פעם אחת ו-27% סבלו לטענתם מפגיעה בזכויותיהם כעובדים כמה פעמים.
רק 37% מהמשתתפים העידו על עצמם שהם בקיאים באופן רב או מוחלט בזכויותיהם כעובדים, לעומת 8% שאמרו שאין להם כל מושג בנוגע לזכויותיהם.
חוסר המודעות לזכויות העובדים זוהה בעיקר בקרב גילאי 18 עד 25, וכ-55% מהנשאלים בתחום הכלכלה והכספים העידו על עצמם שהם בקיאים בזכויותיהם כעובדים באופן משמעותי (36%) או מוחלט (19%).
ומהן הזכויות שהכי מעניינות את העובדים? תנאי עבודה ותנאים סוציאליים (72%), פנסיה ופיצויים (67%), שכר והטבות (63%), פיטורין ודמי אבטלה (54%), תנאי החוזה והגדרת תפקיד (52%) וכן זכויות הקשורות להיריון ולידה (22%).