המסלקה הפנסיונית החלה להפעיל היום (א') את השלב הראשון של שירות סליקת כספים אוטומטית, במקביל לדיווח ממשק המעסיקים. במסגרת זו מעסיק אשר מעביר באמצעות מסלקה פנסיונית מידע נלווה להפקדה כספית בגין חיסכון פנסיוני לעובדיו, יכול לבצע באמצעות המסלקה גם את סליקת הכסף.
כך תחל המסלקה לבצע פעולות בנקאיות להעברת כספים מחשבון העו"ש של המעסיק אל חשבון העו"ש של קופת קרן הפנסיה. לאחר ביצוע סליקת הכספים, תצרף המסלקה הפנסיונית את המידע הרלוונטי לבלוק 'פרטי העברת כספים' במנות הדיווח, ותפיץ את המנות לגופים המוסדיים.
המסלקה הפנסיונית יצאה לדרך לפני כ-3 שנים מתוקף יוזמה של משרד האוצר ותחת פיקוחו, ומיועדת להעברת מידע בין האוצר, הגופים המוסדיים, סוכני הביטוח, היועצים הפנסיוניים, ציבור החוסכים – וכמובן גם המעסיקים.
המסלקה הוקמה ומתופעלת על ידי סוויפטנס, חברת הבת של נס טכנולוגיות, שזכתה במכרז שהוציא האוצר לצורך הקמת ותפעול המסלקה.
עד להפעלת המסלקה הפנסיונית היה לכל אחד מהגופים המוסדיים המנהלים את מוצרי הפנסיה מסלקה עצמאית, וכך נמנעה תקשורת בין המסלקות השונות.
מהלך זה של האוצר, שיצר למעשה ערוץ תקשורת אחד ויחיד בין כל הגורמים הפועלים בענף הפנסיה, הביא להחלשת מעמדם של מנהלי ההסדר, שכן הדבר מקל על מעסיק לנהל באופן עצמאי את כספי הפנסיה של העובדים ומאפשר להביא להוזלת עלויות התפעול.
על פי נתוני דו"ח הממונה על שוק ההון באוצר, במהלך 2015 נרשמו במסלקה הפנסיונית כ-230,000 חוסכים לצורך חיפוש מידע, בעוד החל מתחילת פעילות המסלקה ועד סוף 2015 נרשמו במסלקה הפנסיונית כ-237,000 משתמשים.