ההסתדרות הכריזה הבוקר (א') על סכסוך עבודה באמדוקס, בשל מה שמתואר על ידם כ"סירובה העיקש" של הנהלת החברה לנהל משא ומתן לצורך חתימה על הסכם קיבוצי.
זאת, בעוד הנהלת אמדוקס טוענת כי אין בסיס לסכסוך העבודה, כיוון שההסתדרות לא הצליחה לצרף שליש מעובדי החברה לשורותיה כדי לקבל מעמד כארגון יציג על פי חוק. "הנהלת אמדוקס ישראל לא תכיר בארגון שהעובדים לא בחרו בו לייצג אותם", נמסר מהחברה. "הכרזת סכסוך העבודה על ידי ההסתדרות הינה צעד כוחני ולא מוצדק, שאינו תואם את התרבות הארגונית באמדוקס ישראל. הנהלת החברה תמשיך לפעול לטובת ורווחת עובדיה".

לפני כחצי שנה הכריזה ההסתדרות על היותה הארגון היציג באמדוקס בטענה לפיה 1,800 עובדים מתוך כ-4,700 עובדי החברה הוחתמו על טפסי ההצטרפות. "מאז מסרבת החברה להכיר בהתאגדות ומתחמקת ממתן תשובות ענייניות לפניות חוזרות ונשנות מטעם ההסתדרות ונציגות העובדים", טוענים בהסתדרות. במהלך השבועות האחרונים הפגינו עובדי החברה מול ביתו בתל אביב של מנכ"ל אמדוקס, אלי גלמן, במחאה על אי ההכרה בהתארגנותם הנטענת.
"הנהלת אמדוקס מסרבת להכיר בוועד, מצפצפת על החוק וגוררת רגלים בתירוצים ובמאבקים משפטיים", טוען אורי פנחסי, יו״ר ועד עובדי אמדוקס. "דווקא בתחום ההייטק, בו ההון האנושי הוא המשאב החשוב ביותר, המנוע והלב של החברה, נדרש יותר מכל שיתוף הפעולה בין ההנהלה לעובדים. הגיע הזמן שמנכ"ל אמדוקס אלי גלמן יבין זאת וישב לדבר עם העובדים. באמדוקס יש ועד עובדים חזק המגובה בעובדים מכל הסניפים. אנחנו לא נוותר וניאבק על זכויותינו".
במאי 2015 החלה ההסתדרות בניסיון גלוי של התארגנות ראשונית באמדוקס, ובתגובה קיבלו כל המנהלים בחברה הודעה בדואר האלקטרוני ממנהלת משאבי אנוש בחברה, ליטל פרוש-דוד, בזו הלשון:
בנוסף קיימה הנהלת החברה כינוס לכל הבכירים תחת הכותרת 'כללי התנהגות במהלך ההתארגנות – מגבלות וחובות המעסיק', והמנהלים הונחו שלא להתערב בניסיונות ההתארגנות של העובדים.
ימים ספורים לאחר מכן החלה במקביל התארגנות נוספת בשם 'ארגון עובדי אמדוקס', בסמוך לכך פנה האחרון להנהלת החברה בטענה שקיבץ די חתימות לצורך ההכרה בו כארגון היציג בחברה. ביה"ד האזורי לעבודה בתל אביב [ס"ק 42367-05-15] נדרש לשאלה אם ארגון זה מטרתו לסכל את ההתארגנות הראשונית של ההסתדרות בחברה ואם הוא למעשה 'ועד מטעם' הנהלת החברה, המתחזה לייצג את העובדים.
בסוף יוני 2015 הודיעה הנהלת אמדוקס שהיא השלימה את בדיקת המסמכים שהועברו אליה על ידי ארגון עובדי אמדוקס, ויש בידיה טפסי הצטרפות של למעלה משליש מעובדי החברה, ומכאן שהיא מוכנה להכיר ביציגות ארגון עובדי אמדוקס, בכפוף להחלטת בית הדין.
לאחר בחינת הראיות והעדויות שהובאו בפניו, הכריע ביה"ד באוגוסט אשתקד כי לא הוכח שארגון עובדי אמדוקס הנו 'ועד מטעם' החברה. "מן הראיות שהובאו לפנינו מצטיירת תמונה לפיה הנהלת החברה לא פגעה בחופש ההתארגנות של עובדיה ואף הבהירה למנהליה, באופן חד משמעי, את האיסור המוטל עליהם להתערב בהליכים מטעם ההסתדרות, כמו גם מטעם הארגון", פסק ביה"ד. "לא מצאנו כי קצב ההתארגנות של הארגון, כשלעצמו, מהווה נסיבה המחשידה את אמדוקס במעורבות בתהליך". בנוסף הכריע ביה"ד כי ארגון עובדי אמדוקס לא עומד בתנאים להכרה כארגון עובדים יציג, והחברה אינה רשאית לנהל עמו משא ומתן קיבוצי.
התארגנות עובדים ב-QAS
ובתוך כך, ההסתדרות הודיעה היום כי היא הארגון היציג של כ-600 עובדי חברת QAS, הפועלת בתחום שירותי קרקע לחברות תעופה. זאת, לאחר שלדברי ההסתדרות במהלך הלילה למעלה מ-40% מעובדי החברה חתמו על טפסי ההצטרפות.
מוועד הפעולה של החברה נמסר כי "העובדים הם הנכס החשוב ביותר בחברת QAS ואנו בטוחים כי בשילוב כוחות, ההנהלה והעובדים כאחד, נמשיך להצעיד את החברה קדימה".