עדכון (18.8.16): בניגוד לפרסומים שהיכו גלים ברחבי העולם, סיסקו הבהירה היום שבכוונתה לפטר רק כ-5,500 עובדים, כלומר כ-7% מכוח האדם שלה.
ענקית הטכנולוגיה סיסקו צפויה לפטר כ-14,000 עובדים ברחבי העולם, המהווים כ-20% מכוח האדם בחברה – כך פורסם אתמול (ג') ב-CRN. יובהר כי החברה לא אישרה את הדברים.
עיקר הקיצוצים נובעים על פי הפרסומים מהעברת ליבת פעילות החברה מחומרה לתוכנה ולשירותי ענן, וטרם ידוע מה יעלה בגורל סיסקו הישראלית, שמעסיקה כ-1,500 עובדים.
מצבת כוח האדם בחברת סיסקו עמד באפריל השנה על כ-73,100 עובדים, וכך הופך גל הפיטורים הצפוי לפיטורים בהיקף הרחב ביותר שידעה החברה מאז היווסדה בשנת 1984.
מסורת פיטורי קיץ
הנהלת סיסקו נוטה להכריז על פיטורים בהיקף נרחב בכל שנה במהלך יולי-אוגוסט: באוגוסט 2014 חשפה סיסקו תכנית פיטורים של כ-6,000 עובדים, שהיוו כ-8% מכוח העבודה הגלובלי באותו זמן; באוגוסט 2013 קיצצה החברה כ-4,000 משרות, שהיוו כ-5% מכוח האדם; ביולי 2012 סיסקו נפרדה לשלום מכ-1,300 עובדים; ואחד מתהליכי הפיטורים הגדולים שרשמה החברה היה ביולי 2011, כאשר כ-6,500 עובדים שהיוו כ-9% מכוח העבודה בחברה התבשרו על סיום תקופת העסקתם בחברה.
עם זאת, בקיץ 2015 לא היו פיטורים בחברה, וייתכן שיש לכך קשר עם כניסתו לתפקיד של מנכ"ל חדש, צ'אק רובינס, ביולי אשתקד.
יש לציין כי מניית החברה נסקה במהלך שלושת החודשים האחרונים ביותר מ-15%, ועמדה השבוע על 31.23 דולר – שיא אליו לא הגיעה במהלך 9 השנים האחרונות.
גל פיטורים גלובלי בענקיות הטכנולוגיה
סיסקו מצטרפת למעשה לגל פיטורים גלובלי בו נוקטות חברות טכנולוגיה רבות במהלך החודשים האחרונים. אינטל הודיעה באפריל השנה על פיטורים של כ-12,000 עובדים, כאשר גל הפיטורים נתן אותותיו גם בישראל תוך מתן חבילות פרישה מפנקות במיוחד, ולאחרונה הכריזה החברה על תקדים ישראלי: הארכת חופשת הלידה ב-6 שבועות ומתן חופשת הורות גם לגברים.
IBM מצויה אף היא בתהליך נרחב של פיטורי עובדים, שעשוי להגיע לצמצום של כ-14,000 משרות בכל העולם, שמצטרפות לכ-5,000 עובדים שכבר פוטרו על ידי החברה במרץ השנה.
נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש אמר בעקבות הפיטורים באינטל שיצרו כותרות ענק: "הפיטורים באינטל בעולם ובישראל הם לא הסוף. גל הפיטורים הגדול עוד לפנינו. אף ענף תעשייה לא יישאר חסין מהתהליך הטראומטי הזה, החל מההייטק ועד לענפי התעשייה המסורתית".
עם זאת, דו"ח המדען הראשי שפורסם ביוני השנה דווקא התריע מפני מחסור חמור במהנדסים ממנו צפויה תעשיית ההייטק לסבול, עניין שבא היטב לידי ביטוי בנתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה המתפרסמים מדי חודש.
שר המדע אופיר אקוניס הבהיר בעקבות הדברים שאין בכוונתו לגייס לחברות ההייטק הישראליות מהנדסים ממדינות זרות.