הוועדה לקידום מעמד האישה של הכנסת קיימה היום (ד׳) דיון דחוף בעקבות תחקיר ערוץ 10 שחשף אפליית מועמדות העוטות חיג׳אב ברשתות הפארם.
"אני מודאגת מהמצב, אך לא מופתעת, כיוון שנשים ערביות כבר התלוננו בפניי שהן סובלות מאפליה ואי קבלה לעבודה על רקע עטיית חיג׳אב – לא רק ממעסיקים יהודים אלא גם ערביים", אמרה יו"ר הוועדה, ח"כ עאידה תומא-סלימאן (הרשימה המשותפת). "אמנם התחקיר עוסק במקרה ספציפי, אבל התופעה רחבה הרבה יותר. בסקר תחושת ביטחון שערכה הוועדה לרגל יום האישה הבינלאומי ב-2016 שתי קבוצות דיברו על אפליה בקבלה לעבודה על רקע חזותם – גברים חרדים ונשים ערביות. אין הצדקה לאפליה כנגד כל קבוצה בשל שייכות כלשהי״.
ח"כ איימן עודה (הרשימה המשותפת), יוזם הדיון, סיפר שנפגש עם נציגי חברת סופר פארם לבקשתם, במהלכה הציגו נתונים אודות מספר גדול של עובדים ערבים ברשת. "אנחנו מעריכים ויודעים להצביע על דברים חיוביים, אבל בתחקיר ישנה הוכחה לאפליה בוטה וישירה של נשים עוטות חיג׳אב, לפחות במקומות ספציפיים אלו, וזו עבירה על החוק. צריך לנקוט בצעדים כלפי המפלים ולהיות במעקב כלפי אפלייתן בקבלה למקומות עבודה של נשים עם כיסוי ראש. מה שחשוב זו הנכונות לעבוד בצורה מקצועית ולא איך האישה או הגבר לבושים״.
"מייל מתנצל ובעיקר מתנער"
״נשים ערביות סובלות מאפליה כפולה – מגדר ולאום", אמרה עו״ד שירי לב רן לביא מנציבות שוויון הזדמנויות בעבודה. "נשים עוטות חיג׳אב סובלות אף מאפליה משולשת, על רקע דת. בעקבות הכתבה פנינו לרשתות הפארם להתייחסות, קיבלנו את תגובתה של ניו פארם אך טרם את תגובתה של סופר פארם. אנחנו יודעים שאפליה קיימת ופועלים למגר אותה על ידי הסברה והעלאת מודעות, אך הבעיה העיקרית היא מה עושים אחרי שזה קרה. לכן ביקשנו משתי הרשתות דין וחשבון בנוגע לסנקציות שהם נקטו בסניפים המפלים״.
מנהלת התפעול וחברת הנהלת סופר פארם, דפנה מזרחי, הגיבה לדברים: ״ראינו בצער רב את התחקיר, ואנחנו מוקיעים את התופעה שהיא לא חלק מהשיח בסופר פארם ומהמציאות בסניפים. מנכ״ל הרשת כתב עוד באותו הלילה מייל מתנצל ובעיקר מתנער מהתופעה הזו. סופר פארם גאה בגיוון התעסוקתי שלה והדרך שלנו היא קבלה לעבודה והתקדמות על סמך כישורים בלבד. בפועל קיימנו בירור מעמיק של ההנהלה הבכירה מול הזכיינים, וניהלנו עימם שיחות אישיות. מנכ״ל החברה הבהיר כי איננו מוכנים לראות תופעה זו באף דרג״.