הממשלה החליטה היום (א') על העברת תחום התעסוקה מאחריות שר הכלכלה אל אחריות שר הרווחה והשירותים החברתיים חיים כץ, וכך ישוב תיק התעסוקה למשרד הרווחה כפי שהיה נהוג עד שנת 2003.
ההחלטה היתה אמורה להתקבל כבר לפני שבוע, אולם סבב התיקים בין השרים עורר תרעומת בקרב אלו שלא השתתפו במשחק, וכך הוחלט על דחיית הדיון לצורך הרגעת הרוחות.
בשנת 1977 אוחדו משרד העבודה ומשרד הסעד תחת קורת גג אחת למשרד שניתן לו השם 'משרד העבודה והרווחה', אולם בשנת 2003 יצא תחום התעסוקה מהמשרד והועבר לאחריות משרד המסחר והתעשייה, וכך שמו הפך ל'משרד התעשייה, המסחר והתעסוקה' (תמ"ת).
נזכיר כי לאחרונה פורסם סקר מטעם איגוד לשכות המסחר שבחן בקרב בעלי עסקים את איכות השירות הניתן להם במשרדי הממשלה, ממנו עלה כי משרד הכלכלה דורג במקום השני והמכובד עם ציון 7.13.
בשנת 2014 זכה המשרד בתואר הגוף הממשלתי הנוח ביותר למגזר העסקי על פי המדד (7.11), אולם איבד אותו שנה לאחר מכן בשל ירידה בשירות (6.86).
בעלי העסקים היו מרוצים בעיקר ממקצועיות הפתרונות שניתנו להם במשרד הכלכלה, אולם הביעו חוסר שביעות רצון ממשך התהליכים – משך זמן טיפול ממוצע במשרד עומד על 8.4 שבועות, בעוד עסקים סבורים שזמן סביר עומד על כ-3 שבועות.
"אני מודה לראש הממשלה בנימין נתניהו שהסמיך את ידיי לטפל בנושא כה קריטי לרווחתם של אזרחי ישראל", מסר השר כץ. "העבודה והרווחה הם שני תחומים שקשורים אחד בשני קשר הדוק. קיים צורך ממשי לרענן את חוקי העבודה לטובת ציבור העובדים והמשק הישראלי, יש לשפר את סוגיית ההכשרות המקצועיות ולטפל במחסור בידיים עובדות בתעשייה, כמו גם להקל על הורים במעגל התעסוקה ולדאוג למערך נרחב ואיכותי של משפחתונים ומעונות יום. המלאכה רבה ובכוונתי לעשות כל שידרש ולנסות ולפתור את הבעיות המהותיות ביותר בשוק העבודה בישראל. אני מבקש להבהיר לעובדי משרד הכלכלה, שצפויים לעבור למשרד הרווחה, כי הליך החיבור בין המשרדים יעשה בשיתוף פעולה מלא עמכם ותוך שמירה על זכויותיכם".