בדומה למתרחש באינטל העולמית, גם IBM ממשיכה להיאבק על מקומה בענף הטכנולוגיה, ולנסות להמציא את עצמה מחדש בשוק דינמי שמשתנה ללא הרף. על פי דיווח של הוול סטריט ז'ורנל, במהלך השבוע החולף פוטרו בחשאי על ידי ענקית הטכנולוגיה עובדים נוספים שמספרם אינו ידוע.
הקיצוצים נעשו בקרוליינה הצפונית, ניו יורק, פוקיפסי, ובולדר קולוראדו, וחלק מאותן משרות הועתקו להודו ולקוסטה ריקה – כך עולה מראיונות שנערכו עם כמה מהעובדים.
כל זאת, לאחר קיצוצים נרחבים שנעשו במהלך מרץ האחרון, אשר השפיעו על כ-5,000 מעובדי החברה. בשונה מיריבותיה הטכנולוגיות, בהן אינטל, המדיניות בה נוקטת IBM היא להימנע מדיווח לתקשורת בנוגע למספר המשרות שהוחלט על ביטולן בחברה.
טוני סאקונגי, אנליסט בסטאנפורד ברנשטיין, העריך במרץ האחרון שהחברה עשויה להגיע לפיטורים כוללים בהיקף של 14,000 משרות בכל העולם, אולם עדיין מוקדם מדי לדעת האם התחזית צפויה להתממש.
באפריל האחרון דיווחה IBM על ירידה נוספת במכירות, בדומה ל-4 השנים האחרונות, בעקבות צמצום ההכנסות מרישיונות התוכנה ומחומרת הליבה שלה. לאחרונה מנסה החברה בכל כוחה לשנות את הכיוון העסקי לטכנולוגיות חדשות, כדוגמת בינה מלאכותית ומיחשוב ענן, אולם עדיין אין בכך כדי לקזז את ההפסדים העצומים בעסקי הליבה שלה.
בימים אלה ננקטים צעדים דרמטיים לצורך רה-ארגון באינטל העולמית, במסגרתו יפוטרו כ-12,000 עובדים, על רקע היחלשות שוק המחשבים הנייחים המהווה את ליבת הפעילות של החברה כבר שנים. מאות עובדים באינטל ישראל נדרשו לאחר חג הפסח להחליט אם הם מעוניינים בפרישה מרצון בתנאים מיטיבים, ובשבוע שעבר התבשרנו כי החברה אף החליטה על הפסקת חלק מפעילותה בירושלים.
נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש אמר בתחילת החודש: "הפיטורים באינטל בעולם ובישראל הם לא הסוף. גל הפיטורים הגדול עוד לפנינו. אף ענף תעשייה לא יישאר חסין מהתהליך הטראומטי הזה, החל מההייטק ועד לענפי התעשייה המסורתית".