שירות התעסוקה ואגודת ניצן דיווחו היום (א') על השתלבותם של 72% ממשתתפי תכנית 'ניצני תעסוקה' בשוק העבודה במסגרת פיילוט שהחל לפני כ-3 שנים לאיתור צעירים מובטלים בגילאי 25 עד 40, הכוונתם והכשרתם במסגרת אישית וקבוצתית ושילובם המוצלח בשוק העבודה.
מכון ברוקדייל ערך מחקר בקרב 99 צעירים שהשתתפו בתכנית, ממנו עולה כי בחלוף כשנה וחצי מסיום התכנית מועסקים 72% מהמשתתפים בשוק העבודה, מתוכם שני שליש במשרה מלאה.
במסגרת התכנית, שנקראה בתחילת הדרך 'עתיד בטוח לצעירים', מאותרים מובטלים צעירים על ידי מתאמי השמה בלשכות התעסוקה, ומופנים לוועדת קבלה משותפת לשירות התעסוקה ולעמותת ניצן. זאת, נוסף על צעירים המבקשים מיוזמתם להשתתף בתכנית.
רוב משתתפי התכנית דיווחו על שיפור בתחום החברתי, שיפור בביטחון העצמי, העלאת מודעות עצמית למשמעויות לקויות הלמידה והפרעת הקשב על רמת תפקודם וחייהם, וכן תרומה משמעותית בתכנית בפיתוח כלים אישיים להתמודדות עם קשיים.
לאחר מיון המועמדים, נמשכת התכנית כ-3 חודשים, במסגרתה הם משתתפים בסמינר בן 4 שבועות עם אנשי מקצוע לצורך הבנה מעמיקה של השפעת הפרעת הקשב ולקויות הלמידה על עולם התעסוקה. "הם לומדים אסטרטגיות התמודדות עם קשייהם, כגון ניהול זמן והתארגנות, שימוש בטכנולוגיות מסייעות ושליטה ביישומי מחשב בסיסיים", מסביר רמי גרטלר, ראש תחום אבחון וטיפול במבוגרים באגודת ניצן. "בנוסף, הם משפרים את מיומנויות חיפוש העבודה, לומדים לכתוב קורות חיים ועוברים הכנה לראיונות עבודה. אנחנו גם מלווים באופן אישי את הצעירים ומכוונים בעזרת ייעוץ אישי למצוא עבודה מתאימה, וממשיכים לתמוך גם בתהליך קליטתם במקומות העבודה".
ד"ר מלי דנינו, מנכ"לית אגודת ניצן, מוסיפה שהתכנית באה להיטיב עם צעירים שאינם מצליחים להתמיד במקומות עבודה ומחליפים בדרך כלל עבודות מזדמנות בתדירות גבוהה. "רמת המשכל שלהם תקינה", היא מבהירה, "אך בשל קשיי הקשב והלמידה הם לא מצליחים להשתלב בהצלחה בשוק העבודה".