"אם שכר המינימום יעלה – נחליף את העובדים ברובוטים"
מעסיקולוג17:58
מנכ"ל מקדונלד'ס העולמית לשעבר הזהיר את ארגוני העובדים לקראת הפגנת ענק בדרישה להעלאת שכר המינימום ל-15 דולר | "זו אחיזת עיניים, וזה הורס את המעמד הבינוני"
רובוטים במסעדה בסין | צילום: Iqiyi
זמן קצר לפני מחאתם של מאות עובדי מקדונלד'ס, רשת המזון המהיר הגדולה בעולם, שהפגינו במטה החברה שבארה"ב בדרישה להעלאת שכרם השעתי ל-15 דולר, הזהיר אותם השבוע אד רנזי, לשעבר מנכ"ל החברה, שאם שכר המינימום יעלה - הם יוחלפו ברובוטים.
רנזי, שכיהן לפני כ-15 שנה כמנכ"ל החברה, טען שבשל סיבה זו הניסיון מצד האיגודים המקצועיים להעלות את שכר המינימום הלאומי ל-15 דולר לשעה יוביל לאובדן עבודה בהיקף עצום.
"הייתי אתמול בתערוכה הלאומית למסעדנות, ואם תסתכלו על ההתקנים הרובוטיים שצפויים להיכנס בקרוב לתעשיית המזון תגלו שזול יותר לרכוש זרוע רובוטית תמורת 35,000 דולר, מאשר להעסיק עובד לא יעיל בתמורה ל-15 דולר לשעה".
לדבריו, אין מקום לקבוע שכר מינימום פדרלי, ועל כל מדינה ומדינה בארה"ב להחליט באופן עצמאי מה יהיה גובה שכר המינימום בהתאם ליוקר המחיה המקומי. "אין סיבה לקבוע שכר מינימום של 15 דולר באזורים בהם רמת החיים נמוכה בצורה משמעותית מזו שבניו יורק", אמר רנזי והוסיף לאחר לאחר הפוגה קצרה: "אוקיי, אולי השכר בניו יורק באמת צריך להיות יותר גבוה".
"תיאטרון מחאות"
בהמשך היום יתקיים הכנס השנתי של ענקית המזון במטה החברה, ועל פי דיווח של הגרדיאן כ-10,000 עובדים צפויים להפגין מולו, כאשר הקמפיין ממומן ברובו על ידי האיגוד הבינ"ל לעובדי שירות בארה"ב.
"כל השטויות האלה על שכר המינימום של מקדונלד'ס זה הכל עניין של דמי חברי באיגוד", טוען רנזי. "זהו תיאטרון של מחאות שמטרתו לגייס קולות למפלגה הדמוקרטית. זו שטות מוחלטת ואחיזת עיניים, וזה הורס את המעמד הבינוני במדינה הזו".
נזכיר כי חברת פוקסקון, הספקית העיקרית של אפל ושל סמסונג, תחליף בקרוב כ-60,000 מעובדי המפעל שלה ברובוטים. זאת, בהמשך למגמה ברורה שמסתמנת בסין להכנסת רובוטיקה מסיבית לעולם התעסוקה. במשך השנתיים האחרונות השקיעו 505 חברות סיניות כ-430 מיליון דולר בפיתוח רובוטים לצורך במטרה להחליף אלפי עובדים. כלכלנים מזהירים שוב ושוב מפני השתלטות הרובוטים על עולם התעסוקה, וכעת נראה שהחזון המבעית אכן מתממש אט אט.