מליאת הכנסת אישרה היום בקריאה שנייה ושלישית את ההצעה לתיקון חוק פיצויי פיטורים שהוגשה על ידי ח"כ יוליה מלינובסקי (ישראל ביתנו) ואח', עם תמיכה מצד14 חברי כנסת, ללא מתנגדים.
על פי תיקון החוק, כאשר קבלן מתחלף והעובד שלו ממשיך לעבוד באותו מקום עבודה כעובד של הקבלן החדש – יהיה העובד זכאי לפיצויי פיטורים מהקבלן הקודם. זאת גם אם הקבלן הקודם הציע לעובד להמשיך לעבוד אצלו במקום עבודה אחר.
יובהר שהזכאות לפיצויי פיטורים אינה גורעת מזכויות אחרות של העובד התלויות בוותק או לפי כל דין, ועובד שלא זכאי לפיצויי פיטורים בשל משך תקופת העסקתו – לא יאבד את זכותו לפיצויי פיטורים המחושבים לפי הוותק במקום העבודה.
"שיטת העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם היא שיטת העסקה נוראית ופוגענית שיש לשים לה סוף", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "עם זאת, אין להתעלם מהמציאות ומקיומה של התופעה. התעלמות משיטת העסקת עובדים על ידי קבלני כוח אדם או קבלני שירות היא טמינת הראש בחול ואינה פותרת את התופעה. להיפך, היא גורמת לעוולות כבדות יותר. לשם כך, הצעת חוק זו נועדה להסדיר מעט מהתחומים שבהם מועסקים ונפגעים עובדי קבלני כוח האדם פעם אחר פעם. הצעת חוק זו נועדה להבהיר בצורה ברורה כי עובדי קבלן אינם חפץ שניתן להעבירו ממקום למקום עם סיום ההתקשרות בין חברת הקבלן ובין מזמין השירות".
נזכיר כי ביוני השנה הביע משרד האוצר את התנגדותו להצעת החוק, בשל העלויות הצפויות למדינה במקרים בהם היא המעסיקה. ח"כ דב חנין (הרשימה המשותפת) אמר אז בתגובה: "דווקא אשמח אם הצעת החוק תגרום לעלות כספית נוספת, על מנת להרתיע מעסיקים לאמץ צורת העסקה כזאת".