רשות שוק ההון פרסמה היום (ד') טיוטת מסמך לצורך קביעת הליך הבחירה של קרנות ברירת המחדל החדשות, שיחלו את פעילותן בנובמבר 2018. מטרת קרנות ברירת המחדל היא לתת מענה זמין וזול גם לחוסכים שאין להם כוח מיקוח מול הקרנות לצורך השגת דמי ניהול נמוכים.
למנהלי קרנות הפנסיה ניתנת הזדמנות להציג את התייחסותם לנוסח הטיוטה האמורה עד ה-1 ביולי, ורק לאחר מכן תפרסם הרשות נוסח סופי של המכרז החדש. ב-1 באוגוסט צפויה הרשות להודיע על זהות קרנות ברירת המחדל החדשות שיזכו במכרז וייכנסו לתוקף בנובמבר 2018.
למרבה האכזבה, וחרף הביקורת שהופנתה מגורמים רבים, הוחלט ברשות שוק ההון גם הפעם לבחור את קרנות ברירת המחדל על פי גובה דמי הניהול, תוך התעלמות מפרמטרים חשובים נוספים.
ברשות מסבירים שהרציונל המרכזי בבחירת הקרנות על פי גובה דמי הניהול בלבד הוא שמדובר בפרמטר האובייקטיבי היחיד שעליו ניתן להתבסס, שכן הכנסת הפרמטרים של איכות השירות וכן שיעור התשואה שמסתמכים על פעולות העבר – אינם חוזים בהכרח את ביצועי אותן קרנות בעתיד.
יתרון הגודל
משום מה בחרו ברשות שוק ההון להתעלם מפרמטר קריטי נוסף: גודלה של קרן הפנסיה. מדובר בנתון בעל השלכות הרות גורל על הפנסיה של החוסכים, בשל מנגנון הערבות ההדדית עליו מבוססות קרנות הפנסיה. ככל שקרן הפנסיה גדולה יותר – כך מתחזקת יציבותה ויכולתה לשלם לחוסכים את קצבת הפנסיה כאשר יגיעו לגיל הפרישה. כיום קרנות הפנסיה המנוהלות על ידי קבוצות הביטוח, גדולות לאין שיעור ביחס לקרנות הפנסיה המנוהלות על ידי בתי ההשקעות.
בשנת 2016, השנה בו זכו בתי ההשקעות מיטב דש והלמן אלדובי במכרז קרנות ברירת המחדל, היו בקרנות שבניהולן כ-35,100 ו-3,200 חוסכים פעילים בהתאמה. לצורך ההשוואה, בקרן הפנסיה שבניהול קבוצת הביטוח מנורה, היו באותה שנה כ-608,300 חוסכים פעילים (ראו טבלה).
דמי ניהול מינימליים
במסגרת ההליך החדש, הוחלט לקבוע דמי ניהול מינימליים על מנת להשתתף במכרז – 1.5% מההפקדות החודשיות ו-0.1% מהחיסכון הצבור. המטרה העומדת מאחורי ההחלטה המפתיעה היא לעודד קרנות פנסיה נוספות להשתתף במכרז, שכן דמי הניהול בקרנות ברירת המחדל הנוכחיות אינם רווחיים במיוחד, ומותירות מחוץ למשחק בתי השקעות שהרגולטור מעוניין בהשתתפותם במכרז, תודות לתשואות הנאות שהם מצליחים להניב לחוסכים.
על מנת להציע חלופת דמי ניהול נמוכים לפורשים לפנסיה, הוחלט כתנאי סף שדמי ניהול לפורשים חדשים לא יעלו על שיעור של 0.3%. זאת בעוד כיום נוהגות קרנות הפנסיה להעלות את דמי הניהול לפורשים למקסימום המותר העומד על 0.5%, מאחר שהם הופכים להיום לקוחות שבויים – אין להם אפשרות לנייד את הכספים למתחרות, ולכן אין להם קלף מיקוח לצורך הפחתת דמי הניהול הנגבים מהם.
<< לחצו לצפייה בטיוטת המכרז >>
נזכיר כי כיום קרנות ברירת המחדל מנוהלות על ידי בתי ההשקעות מיטב דש והלמן אלדובי, כאשר השתיים גובות דמי ניהול אפסיים: קרן הפנסיה של מיטב דש גובה דמי ניהול בשיעור של 1.31% מההפקדה החודשית ושיעור של 0.01% מהחיסכון הצבור, ואילו הלמן אלדובי גובה דמי ניהול בשיעור של 1.49% מההפקדה ושיעור של 0.001% מהצבירה. זאת, בעוד דמי הניהול המקסימליים עומדים על 6% מההפקדה ו-0.5% מהצבירה.
עד הקמת קרנות ברירת המחדל בנובמבר 2016 רק עובדים מאורגנים נהנו מדמי ניהול נמוכים. הרפורמה אילצה את קרנות הפנסיה המתחרות ללכת לקראת החוסכים ולהוזיל את דמי הניהול על מנת למנוע את נטישתם, והדבר הביא להפחתה בממוצע גובה דמי הניהול בשוק הפנסיה כולו. כך, ממוצע דמי הניהול למצטרפים חדשים במהלך 2017 עמד על 2.54% מההפקדות ו-0.2% מהצבירה, בעוד הממוצע בשנת 2013 עמד על 3.66% מההפקדות ו-0.27% מהצבירה.
השפעה חיובית נוספת של רפורמת הפנסיה היתה שיעור החוסכים שמשלמים דמי ניהול מקסימליים: בעוד שב-2016 שיעור המצטרפים החדשים בדמי ניהול מקסימליים עמד על 23% – השנה הוא כבר ירד ל-11%.
קבוצות הביטוח, שחששו ב-2016 מהרפורמה הצפויה להביא להפחתת דמי הניהול הנהוגים בשוק הפנסיה ולפגיעה ברווחיהן, החליטו לא לגשת למכרז שפרסם האוצר לפני כשנתיים, ואף הגישו עתירה לבג"ץ נגד ההחלטה, שנדחתה לבסוף.
בעקבות העתירה לבג"ץ, הודיע הרגולטור שהוא מוכן לקצר את תקופת המכרז מ-3 שנים למשך שנתיים בלבד, על אף שמשמעות הדבר היתה פגיעה בתנאים שיוכלו קרנות הפנסיה להציע, בשל כדאיות כלכלית נמוכה יותר. עם זאת, הפעם הוחלט שתוקף קרנות ברירת המחדל החדשות יעמוד על 3 שנים, ולא על שנתיים כפי שהיה בסיבוב הנוכחי.
דמי ניהול אינם חזות הכל
זמן קצר לפני צאת קרנות ברירת המחדל לדרך ב-2016, התריע מבקר המדינה מפני בחירת קרן ברירת מחדל על פי פרמטר של דמי ניהול בלבד. משרד המבקר המליץ בזמנו שבמהלך השנתיים עד לחידוש המכרז במסגרתו ייבחרו קרנות ברירת מחדל חדשות, תשקול מחדש רשות שוק ההון את הצורך בהוספת פרמטרים נוספים מעבר לשיעור דמי הניהול, כדוגמת איכות המוצר ותשואה המותאמת לסיכון.
כאשר שופטי בג"ץ הכריעו ביוני 2016 בעתירה האמורה שהוגשה כאמור על ידי קבוצות הביטוח, הביעו שופטי העליון תמיהה על כך שהרגולטור החליט לבחור את קרנות ברירת המחדל הזוכות על פי דמי הניהול בלבד. חודשיים לאחר מכן חזר שר העבודה והרווחה חיים כץ על הביקורת שהשמיעו שופטי העליון: "לצערי היום האוצר, כמו חלקים מסוימים בציבור, מתמקד אך ורק בשיעור דמי הניהול שמשלמים החוסכים. זה נראה לי מצחיק ולא מקצועי".
חרף הביקורת האמורה, הוחלט כאמור גם הפעם ברשות שוק ההון לבחור את קרנות ברירת המחדל החדשות על פי גובה דמי הניהול. יובהר שהרשות שקלה את האפשרות להוסיף להליך הבחירה פרמטרים כגון תשואה ורמת שירות, אולם החליטה שאין בהם כדי להצדיק מתן משקל רב יותר לבחירה בקרן זו או אחרת.
יתרון לגופים קטנים
גם הפעם עובדים המצטרפים לקרנות ברירת המחדל ייהנו מדמי הניהול המופחתים למשך תקופה של עשר שנים ממועד הצטרפותם. על מנת להגביר את התחרותיות בשוק הפנסיה, שעדיין נשלט על ידי חמש קרנות הפנסיה המנוהלות הגדולות על ידי קבוצות הביטוח, שוב יינתן במסגרת ההליך יתרון לגופים המנהלים קרנות פנסיה שנתח השוק שלהן קטן משיעור של 5%.
החידוש המשמעותי ביותר בהליך החדש הוא חובת הנחה בדמי ניהול גם לעמיתים שיפרשו לגמלאות בקרנות המוזלות. נכון להיום הפורשים משלמים על קצבת הפנסיה שלהם את דמי הניהול המקסימליים הקבועים בהוראות הדין, ומטרת השינוי האמור היא ליצור אלטרנטיבה זולה גם לציבור הפורשים וכך להביא להגברת התחרות על פלח שוק זה, שסכום החיסכון שלו בשיאו ערב פרישתו לגמלאות.
במטרה להרחיב את תפוצת הרפורמה לציבור חוסכים גדול יותר, הוחלט להגדיל את הסיכויים לבחירתן של יותר משתי קרנות. לצורך כך נקבע בהליך החדש שיעור דמי ניהול מינימלי המאפשר לגופים נוספים להתמודד ולזכות במסגרת ההליך, תוך מתן אלטרנטיבה ראויה וזולה לדמי הניהול המוצעים בשוק.
קרן מיטב דש תפחה משמעותית
על פי נתוני רשות שוק ההון, מאז הקמת קרנות ברירת המחדל המוזלות הצטרפו אליהן במהלך השנה וחצי האחרונות כ-100,000 חוסכים חדשים.
בשנת 2017 הצטרפו כ-70,000 עמיתים חדשים לקרנות ברירת המחדל. אחד מכל שישה מצטרפים חדשים לקרנות פנסיה בשנה זו הצטרף לקרן ברירת מחדל, כאשר קרן הפנסיה המנוהלת על ידי מיטב דש הפכה להיות שחקן משמעותי בשוק והקרן החמישית מבחינת מספר המצטרפים (ראו טבלה).
חשוב לציין שכ-51% מהמצטרפים לקרנות הפנסיה בשנת 2017 הצטרפו דרך הסכם קיים עם מעסיק, כך שהוראות הרפורמה עדיין לא חלו עליהם. עם זאת, ב-1 באפריל 2018 בוטלו כל ההסכמים הקיימים של מעסיקים עם דמי ניהול מקסימליים, ולכן צפוי גידול בהיקף המצטרפים לקרנות ברירת המחדל. יתרת הסכמי ברירת מחדל הקיימים תבוטל ב-31 במרץ 2019, ואז צפוי גידול נוסף בשיעור המצטרפים לקרנות המוזלות.