דירקטוריון בנק מזרחי טפחות קיבל אתמול (ב') החלטה לוותר על חלק מתקופת ההודעה המוקדמת שהבנק זכאי לקבל ממנכ"ל הבנק ומיתר נושאי המשרה בבנק הכפופים לו, לרבות המבקרת הפנימית הראשית, בנוגע לסיום תקופת העסקתם בבנק.
לפיכך, תקופת ההודעה המוקדמת תעמוד מעכשיו עד סוף השנה הנוכחית על 45 ימים במקום 3 חודשים, והחל מ-1 בינואר 2017 תקופת ההודעה המוקדמת תשוב להיות כקבוע בהסכם ההעסקה.
יצוין כי עבור אחת מבכירות הבנק, שזהותה לא נחשפה, תקופת ההודעה המוקדמת עומדת כיום על 6 חודשים, וגם היא תקוצר כאמור עד סוף השנה.
"ההחלטה האמורה התקבלה על רקע העמימות ביחס לתחולתו של חוק תגמול לנושאי משרה בתאגידים פיננסיים בכל הקשור לזכויות העבר של העובדים, ובמטרה לתת לנושאי המשרה בבנק שהות נוספת לצורך בחינת המצב המשפטי, לרבות החלטות העשויות להתקבל או פעולות בקשר לכך", מסבירים במזרחי.
215 בכירים צפויים להתפטר
נזכיר שחוק שכר בכירים במערכת הפיננסית שאושר לפני כחודשיים בכנסת קובע שהפער המקסימלי בין שכרו של בכיר לבין שכרו של בעל השכר הנמוך ביותר בחברה זו יעמוד על פי-44, או לחלופין פי-35 מעלות השכר של אותו עובד. כך גובה תקרת השכר שתזכה את החברה בניכוי הוצאות שכר לצורך תשלומי המס יעמוד על 2.5 מיליון שקל בשנה.
אישור החוק על ידי הכנסת הביא לעתירות שהוגשו לבג"ץ הן על ידי הבנקים והן על ידי חברות הביטוח בדרישה לרכך אותו תוך העלאת טענות רבות, בהן שהוא עלול להביא לנטישת בכירים וכן שאין היגיון בהחלתו על מגזר זה בלבד.
המפקחת על הבנקים, ד"ר חדוה בר, סבורה כי בעקבות החוק צפויים להתפטר מהבנקים 215 מנהלים, כאשר 82 מהם מוגדרים כבעלי סיכון גבוה לעזוב – 39 מתוכם בבנק הפועלים ו-43 בלאומי.