
בתום משא ומתן ממושך במשך כשנה, וכחודש לאחר שהוכרז סכסוך עבודה על ידי ההסתדרות, נחתם אמש (א') הסכם קיבוצי ראשון לעובדי חברת פרטנר על ידי יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן, מנכ"ל פרטנר איציק בנבנישתי, סמנכ"ל משאבי אנוש עינת רום, יו"ר ועד העובדים בחברה קרן אופק ויו"ר איגוד עובדי הסלולר יקי חלוצי.
במסגרת ההסכם החדש, שיחול על כ-3,000 עובדי פרטנר, תינתן להם תוספת שכר, שיפור התנאים הסוציאליים והגדלת ההפרשות הפנסיוניות. בשל הצורך ביציבות לאור המיתוג החדש של החברה, חלקו הכלכלי של ההסכם הקיבוצי תקף רק עד סוף 2016. במהלך החודשים הקרובים יימשך המשא ומתן בין הצדדים לצורך הגעה להבנות בנוגע לתוספות כלכליות נוספות שייקבעו במסגרת הסכם נוסף שייחתם בהמשך, ויהיה תקף עד סוף שנת 2018.
תוספת שכר על פי גובה שכר וותק
במסגרת ההסכם החדש, עובדים בעלי ותק של שנה וחצי יהיו זכאים השנה לתוספת שכר דיפרנציאלית על פי גובה שכר וותק, תוך מתן עדיפות לעובדים ברמות השכר הנמוכות.
בנוסף, מתאפשרת לעובדים השתתפות ברווחי החברה, כך שמחצית הסכום שבו תעלה ה-EBITDA (רווח לפני ריבית, מסים, פחת והפחתות) לשנת 2016 על ה- EBITDA של 2015 (עד לתקרה של 50 מיליון שקל) – יוקצה לטובת העובדים.
בנוסף התחייבה החברה לבצע הפרשות פנסיוניות גם בגין תשלום תמריצים להם זכאים חלק מהעובדים, ואף הותווה מנגנון לצורך שמירה על היקף התמריצים. בעת ניוד עובדים יישמרו תנאי עבודה מלאים לעובד, ועובדים קיימים יקבלו קדימות לאיוש משרות חדשות בחברה. ההסכם אף מסדיר מנגנון פיטורים ומערכת ליישוב מחלוקות בין הצדדים.
נוסחה שקופה
עובדים בעלי ותק של שנתיים יקבלו קצבת ביגוד; עובדים בעלי ותק של 3 שנים יהיו זכאים להצטרף לקרן השתלמות עם שיעור הפקדות מקסימלי מצד החברה של 7.5% מגובה השכר; ועובדים בעלי ותק של 3.5 שנים, שהם הורים לילדים בגיל הרך, יהיו זכאים לתוספת בשווי אלפי שקלים בשנה לתשלום עבור הגן.
הצדדים קבעו "נוסחה" לפיה יוענק הבונוס השנתי לעובדים, ערך יום הבראה בחברה יעלה ל-500 שקל, וכלל העובדים יהיו זכאים לימי חופש על חשבון החברה בערבי חג. החברה אף התחייבה להקים מלגות לסטודנטים העובדים בחברה, ובנוסף יוכפל תקציב הרווחה שישמש למימון פעילויות למען העובדים.
"הצלחנו להגיע להסכמות שמאפשרות לשפר את תנאי העובדים ולחזק את ביטחונם התעסוקתי, וזאת מבלי לערער את יציבות החברה בתקופה רגישה ומשמעותית"
"חברת פרטנר תמיד ידעה לייצר לעובדיה סביבת עבודה נעימה והוגנת, ולא בכדי דורגה שנה אחר שנה בין החברות שהכי טוב לעבוד בהן", אמרה רום. "עובדי החברה יקרים ללבי, וזוהי הזדמנות עבורי להודות להם על השקעה רבה ומסירות אין קץ ואני שמחה על האפשרות לשפר את תנאי העסקתם".
ניסנקורן ציין כי ההסכם הקיבוצי בפרטנר משלים את המהפכה בקרב חברות הסלולר הגדולות בענף, שכל עובדיהן מאוגדים בהסתדרות. "בתום תהליך הידברות מורכב, הצלחנו להגיע להסכמות שמאפשרות לשפר את תנאי העובדים ולחזק את ביטחונם התעסוקתי, וזאת מבלי לערער את יציבות החברה בתקופה רגישה ומשמעותית", התייחס ניסנקורן למיתוג החדש. "העובדה כי ההסכם נתן דגש לחיזוק העובדים ברמות השכר הנמוכות, משקפת את ערכי השוויון ותורמת לצמצום הפערים בחברה".
"לא רק הצבע"
כחלק מגל ההתאגדויות שהתעורר במהלך השנים האחרונות, עובדי 3 חברות הסלולר הגדולות בישראל – פרטנר, פלאפון וסלקום – הצטרפו גם הם להסתדרות. בפלאפון נחתם הסכם קיבוצי ראשון בדצמבר 2013, ואילו בסלקום נחתם הסכם בפברואר 2015.
איגוד עובדי הסלולר, האינטרנט וההיי-טק הוקם בשנת 2014, בראשות יקי חלוצי. בין החברות המאוגדות באיגוד זה לצד חברות הסלולר: אמדוקס, הוט מובייל, SAP, קומברס, בזק בינלאומי, נטוויז'ן, NESS, טק מהינדרה, NCR, RRMedia ולוגיה-דיגיטל טורביין.
לפני כחודש הכריזה ההסתדרות על סכסוך עבודה עם הנהלת פרטנר בשל מבוי סתום בנוגע לגיבוש ההסכם הקיבוצי בין הצדדים, ולאחר כשבוע החלו העובדים לאיים בנקיטת צעדים ארגוניים. "התנאים הכלכליים אשר הונחו עד עתה על שולחן המו"מ מזלזלים בעובדי פרטנר על פני החברות המתחרות ולא מכבדים אותם", טענו אז בהסתדרות. "בשבוע הבא יתחילו צעדים ארגוניים ושיבושים בחברה. ככל שהנהלת פרטנר לא תתעורר ותבין שהעובדים שלה אינם משחק מיתוגי אלא בני אדם שביטחונם התעסוקתי ותנאי העבודה חשובים להם, השקט לא יושב. כתום או טורקיז, ועד העובדים וההסתדרות יאבקו עד אשר הנהלת החברה והבעלים חיים סבן ינהלו מו"מ רציני ואחראי שסופר גם את עובדי החברה ולא רק את הצבע שלה".