הצעת חוק להתאמת לוח חופשות הלימודים לשעות העבודה במשק, הוגשה אתמול (ב') על ידי חברי ועדת המשנה לבחינת ימי החופשה במערכת החינוך בראשות ח"כ עודד פורר, שהוקמה במטרה לצמצם את הפער בין חופשות המורים לחופשות ההורים.
ב-18 ביולי אישרה ועדת החינוך של הכנסת את המלצות הוועדה, שהתגבשו כעת להצעת חוק הממתינה לאישור מליאת הכנסת וצפויה להיכנס לתוקף ב-1 בספטמבר 2019.
<< לחצו כאן לצפייה בנוסח הצעת החוק המלא >>
הוועדה הציגה בזמנו 3 מתווים בפני ועדת החינוך, והמליצה על מתווה משולב שמצד אחד יגרע 4.5 ימי הוראה מלוח חופשות המורים, אך מצד שני ייתן פתרון 'בית ספר של החופש הגדול' ו-4 סופי שבוע ארוכים, ויצמצם את הפער בין ימי החופשה במערכת החינוך לימי חופשות ההורים ב-19.5 ימים.
כך הומלץ על קיצור החופש הגדול ל-6 שבועות והזזת תחילת שנת הלימודים ליום א' באלול ביטול חופשת ל"ג בעומר, וכן ביטול החופשה ביום אסרו-חג של שבועות ושל סוכות.
עוד המליצה הוועדה לקדם תכנית ל-5 סופי שבוע ארוכים, וליצור "גשר" של ימי חופשה בין יום הכיפורים לסוכות, במטרה לפצות על חלק מהימים שנגרעו מלוח החופשה של המורים. בנוסף הומלץ להרחיב את 'בית הספר של החופש הגדול', ולהחילו לא רק על 3 השבועות של תחילת החופש הגדול, אלא גם על חופשת פסח וחנוכה.
העלויות הישירות המוערכות לתכנית זו הן עד 900 מיליון שקל, אך ההחזר למשק ולהכנסות המדינה כתוצאה מביטול ימי החופשה צפוי לצמצם את העלות.
כצעד משלים לצמצום הפער בין חופשות המורים לחופשות ההורים, מוצע כעת לקבוע בחוק שעות עבודה ומנוחה הוראות לעניין היקף יום עבודה לעובד בשבוע עבודה בן 5 ימים, ולעניין מספר ימי העבודה בשבוע עבודה כזה. בנוסף מוצע לקבוע שבשבועות שלגביהם נקבע סוף שבוע ארוך בהתאם להחלטות ועדת מנכ"לים – יהיה שבוע העבודה בן 4 ימים בלבד.