"יש ענף ספורט חדש בישראל: הכו במעסיקים, ואין לי ספק שבזה נזכה במדליית זהב. כוחות השוק לא עובדים לפי דיאגרמות, גרפים ומצגות. 50,000 עסקים ייסגרו בשנת 2016 ואף אחד לא לוקח אחריות. יש פה התגייסות חסרת תקדים של כל המגזר העסקי שזועק כי צריך להביא יעד של צמיחה, של פריון, שעסקים בישראל יוכלו לחיות, ולא שילבשו מדי בוקר שכפ"ץ מול מבול הגזרות והרפורמות" – כך אמר אתמול (ב') נשיא להב – לשכת ארגוני העצמאים והעסקים בישראל, עו"ד רועי כהן, בדיון מיוחד שנערך בהשתתפות ראשי הארגונים העסקיים ובכירים במשק הפרטי לצורך בחינת ההשלכות של תקציב האוצר על המשק.
במהלך הכנס הוחלט לצאת לקמפיין תקשורתי לצורך יצירת מודעות בקרב הציבור והעובדים בישראל בנוגע לסיבות שהובילו לרמת החיים הנמוכה בישראל.
יו"ר המועצה הלאומית לכלכלה לשעבר, פרופ' יוג'ין קנדל, התייחס לאישור התקציב לשנתיים הקרובות וטען כי "פוליטיקאים בישראל לא מתעניינים בצמיחה ויצירת מקומות עבודה, בניגוד לרוב המקומות האחרים בעולם, כי זה לא נושא שנבחרים עליו. כרגע הבוחר מקבל רושם מהתקשורת שמקומות עבודה גדלים כאן על העצים. לפי דעתי, הדבר ישתנה במשבר חריף, כאשר האבטלה תעבור את סף 8%, והבוחר הישראלי יתחיל להתעניין בכך".
יו"ר דירקטוריון אסם, דן פרופר, הוסיף: "הגיעו מים עד נפש. מעמד התעשייה בשפל. הפכנו מגיבורי החלוציות של מדינת ישראל, למטרות לזריקת חיצים. הצמיחה נעצרה והאבטלה לא עולה רק בגלל שהמגזר הציבורי ומגזר השירותים קולטים את עודף העובדים. לצערי כיום עודף הרגולציה בישראל מבריח משקיעים, ולראייה – ההשקעות הזרות בישראל נמצאות בירידה חדה".
נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש תקף את התקציב שאושר: "זה מה שקורה כשיש ממשלה שהפופוליזם שולט בה – לא מקשיבים לאנשי מקצוע. הרי גם אנשי המקצוע באוצר אומרים שהדרך היחידה להעלאת רמת החיים בישראל, היא העלאת הפריון במשק. כיום לצערי הפריון בישראל נמוך ב- 25% אחוז ממדינות ה- OECD, והשכר נמוך גם כן ב- 25% בהתאמה. הדרך היחידה לשיפור היא צמיחה של המגזר העסקי. אנחנו הפתרון, לא הבעיה".