ממחקר שנערך על ידי CPS JOBS עולה כי ישראל מובילה בשכר הממוצע של מפתחי ה-Web, ומדורגת במקום השני בתחומי אבטחת איכות, שיווק וניהול רשתות
ימים ספורים לאחר שהתריע המדען הראשי מפני מחסור עצום במהנדסים ובמתכנתים, מתברר שהעניין בא לידי ביטוי גם בגובה המשכורות בענף המקומי: ממוצע השכר בתעשיית ההייטק הישראלית הנו מהגבוהים בארה"ב ובמדינות אירופאיות – כך עולה ממחקר שפורסם אתמול (ב') על ידי חברת ההשמה CPS JOBS.
מבין ארה"ב, אנגליה, גרמניה ואירלנד – גובה השכר הממוצע של מפתחי ה-Web הישראלים הנו הגבוה ביותר, ואילו גובה השכר הממוצע בתחום אבטחת איכות, שיווק ותשתיות וניהול רשתות בישראל מדורג בישראל במקום השני, מיד לאחר ארה"ב.
המחקר כלל ניתוח שכר של כ-200,000 עובדים ישראלים ושל ביקוש למשרות בכ-3,000 חברות הייטק, ונערכה השוואה בין הנתונים הללו לבין ממוצע השכר הגלובלי במקצועות ההייטק המופיעים באתר Glassdoor (ראו טבלה).
ברבעון השני של 2016 עלה השכר הממוצע בתחום הטכנולוגיה בכ-4.6% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. ב-CPS JOBS מסבירים כי הסיבות העיקריות לכך הן עלייה בשיעור של כ-11% בשכר בוגרי התארים הטכנולוגיים ללא ניסיון קודם, וכן עלייה בשיעור של כ-17% במספר משרות אבטחת האיכות. לצד זאת, נרשמה ירידה בשיעור של כ-2.3% בממוצע השכר בתחומי הרשתות והתשתיות.
תעשיית ההייטק חולשת על קרוב למחצית מהייצוא הישראלי, אולם היא מהווה רק כ-8% מכוח העבודה במדינה, אומרת מנכ"לית CPS JOBS, עפרה עפגין חדד.
לדבריה, השימוש בלינקדאין מאפשר לחברות זרות, בעיקר באירופה, לפנות ישירות למועמדים ישראלים בהצעות עבודה, והמועמדים מספרים שנציגי החברות מופתעים מדרישות השכר הגבוהות שלהם.