יותר ויותר חברות יפניות שמות להן למטרה לגרום לעובדים לעמוד גם כאשר הם מול מסך המחשב, בעקבות המודעות הגוברת ליתרונות הבריאותיים של עמידה ומתיחת השרירים – כך מדווח היום (ג') ה-Japan Times.
החברות רוכשות שולחנות מיוחדים שניתן לשנות את הגובה שלהם לצורך עמידה וישיבה, והעובדים מדווחים על שיפור התקשורת הבינאישית עם עמיתים ועל הגברת היצירתיות.
החברות בהן ניתנת לעובדים האפשרות לעמוד במהלך שעות העבודה זיהו הפחתה במספר העובדים שאובחנו עם תסמונת מטבולית, כלומר תסמינים המעלים את הסיכוי לסוכרת, מחלות לב וכלי דם, נוסף על הפחתה במספר העובדים הסובלים מכתפיים נוקשות ומכאבי גב.
יצרנות בנסיקה
הדרך הזולה והפשוטה ביותר להעלות את יצרנות העובדים היא לאפשר להם לעמוד – כך עולה ממחקר שנערך בארה"ב ופורסם ביוני השנה. רמת הפרודוקטיביות של עובדים היושבים מול שולחן עבודה וניתנת להם אפשרות לעמוד עולה בשיעור של 46% מזו של עובדים שיושבים ברציפות.
המחקר התמקד בעובדים המועסקים במרכזי שירות לקוחות, כולם במצב בריאותי תקין, ורמת הפרודוקטיביות של נציגי השירות נבחנה על פי מספר הלקוחות הממוצע שהושלם הטיפול בהם במשך שעה.
מחקר מקביל שנערך במרכזי שירות הלקוחות הללו באותה תקופה מלמד כי לאחר 6 חודשים בהם ניתנה לעובדים אפשרות לעמוד, כ-75% מהעובדים דיווחו על ירידה בכאבים פיזיולוגיים מהם סבלו. זאת, בעוד קבוצת הביקורת של עובדים שהמשיכו לשבת ברציפות לא דיווחו על שיפור במצבם הפיזי.
על פי מחקרים שנערכו במהלך השנים האחרונות, אמריקנים בוגרים מבלים בין 8 ל-9 שעות בישיבה, רובן בשעות העבודה. ישיבה ממושכת עלולה לגרום לבעיות בריאותיות קשות, בהן השמנה, מחלות לב וסרטן.
פגישות הליכה
מחקר שנערך בביה"ס לרפואה מילר באוניברסיטת מיאמי ממליץ לערוך פגישות עסקים ופגישות עבודה בהליכה, וכך להרחיק את המונח הכה שגור "ישיבה" ממשמעותו המילולית.
לדברי החוקרים, "פגישת הליכה" אחת לשבוע תביא לשינוי משמעותי עבור מיליוני עובדים שמבלים את רוב זמן העבודה שלהם בישיבה על הכיסא.
ממצאי המחקר מתיישבים עם מחקרים קודמים מהם עולה כי פעילות גופנית מתונה במשך 15 דקות ביום, הכוללת הליכה מהירה, עשויה להאריך את תוחלת החיים ב-3 שנים.