הצעה לתיקון חוק עבודת נשים הונחה אתמול (ב') על שולחן הכנסת, במטרה לאפשר לעובדת לבחור כיצד תיראה חופשת הלידה שלה לאחר 14 השבועות הראשונים, במהלך השנה הראשונה ממועד הלידה – חזרה הדרגתית לעבודה או חופשה ללא תשלום.
בנוסף מוצע לקבוע חופשת לידה והורות בתשלום שאותה האב יהיה חייב לממש, תוך מתן אפשרות בחירה בתוספת של 3 שבועות כחופשה ללא תשלום לתקופת הלידה וההורות של האב, שאינם על חשבון תקופת הלידה וההורות לה זכאית האם.
כיום קובע חוק עבודת נשים תקופת לידה והורות בתשלום למשך 14 שבועות לאחר לידת ילד בריא לאם בריאה, ותקופת הורות מקסימלית למשך 26 שבועות.
על פי הצעת החוק, העובדת תהא רשאית בתוך תקופת הלידה לשוב לעבודה לאחר 14 השבועות הראשונים של חופשת הלידה בהיקף של 50% משרה למשך 12 שבועות, ובהיקף של 75% משרה למשך 10 שבועות.
"המודל מאפשר גמישות להורים, ובפרט לאמהות, ומאפשר חזרה הדרגתית שמיטיבה הן עם הילדים, הן עם ההורים והן עם המעסיקים והמשק – בהגדלת הפריון, האיכות ושביעות הרצון של העובדים", סבורים מציעי החוק.
בשל העלות התקציבית של חוק זה, נקבעה תקופת מעבר של 5 שנים ליישום הדרגתי של החוק, וכן ניתנת אפשרות לעיכוב יישום תקופת המעבר, במידה והצמיחה במשק תהא נמוכה מ-3%.
<< לחצו כאן לצפייה בכתבות נוספות על חופשת לידה והורות >>