ועדת השרים לחקיקה אישרה הערב (א׳) את טיוטת החוק של עסקת החבילה למשק. מדובר במתווה עליו סיכמו בנובמבר שרת הכלכלה, שר האוצר, יו"ר ההסתדרות, יו"ר נשיאות המגזר העסקי, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל.
על פי המתווה, שכר המינימום יעלה במתווה מדורג ל-6,000 שקל בחודש החל מאפריל הקרוב, אז יעמוד על 5,400 שקל. לאחר מכן ימשיך לעלות הדרגתית מדי חודש אפריל בכל שנה, עד שיגיע באפריל 2026 לסך של 6,000 שקל או לסכום השווה ל-47.5% מהשכר הממוצע – לפי הגבוה מביניהם.
עוד סוכם על תוספת יום חופשה במשק, כך שמספר ימי החופשה המינימליים במשק יעמוד על 13 ימים. הוחלט שהממשלה תקדם שינויים בעולם העבודה שיאפשרו גמישות בהעסקת עובדים ויצירת איזון טוב יותר בין הבית לעבודה, לרבות מעבר לחישוב שעות נוספות מחישוב על בסיס יומי לחישוב על בסיס חודשי וכן הסכם המסדיר את העבודה מהבית.
בנוסף יוטמעו כלים ניהוליים שנוסו בהצלחה בתקופת הקורונה, במטרה לאפשר את הגמישות המרבית ופריון מוגבר לעובדים ולמעסיקים במגזר הציבורי.
הממונה על השכר והסכמי עבודה באוצר וההסתדרות ימשיכו לדון במציאת פתרונות העסקה לסקטורים ייחודיים במגזר הציבורי במסגרת תקציב ייעודי לפתרון בעיות. ההסדר המוצע ייבחן במשך שלוש שנים, ומסקנות הבחינה יוגשו לכנסת על ידי הממונה על זרוע העבודה.