חברי מועצת העיר וושינגטון די.סי הסכימו השבוע פה אחד להעלות את שכר המינימום לשעה עבור התושבים ל-15 דולר, וראש העיר מוריאל באוסר התחייב לחתום על החוק שייכנס לתוקף באופן הדרגתי עד שנת 2020 – כך דיווח הוושינגטון פוסט.
כך מצטרפת וושינגטון די.סי למהלך חקיקתי שכבר עבר בקליפורניה, סיאטל, לוס אנג'לס, סן פרנסיסקו וניו יורק להעלאת שכר המינימום ל-15 דולר בתוך מספר שנים, ומהלכים דומים נעשים כעת גם בניו ג'רזי, בקוניטקט ובמסצ'וסטס.
עם זאת, בשונה מהחקיקה בלוס אנג'לס, סן פרנסיסקו וסיאטל, בוושינגטון הוחרגו מהחוק עובדים המקבלים טיפים, כדוגמת מלצרים ושוטפי רכבים, לגביהם הוחלט ששכר המינימום יעלה מ-2.77 דולר ל-5 דולר, דבר שעורר מחאה וביקורת ציבורית נוקבת.
מטרת המהלך הינה לצמצם את פערי השכר ההולכים ומחריפים, בעיקר בערים הגדולות, ועל פי ההערכות הוא צפוי להעלות את שכרם של כ-70,000 שכירים המועסקים בעיר, לצד 44,000 עובדים שמקבלים שכר גבוה רק במעט מקו המינימום החדש.
על פניו, נראה שמדובר בניצחון של האיגודים המקצועיים המובילים קמפיין תחת הכותרת 'נאבקים על 15 דולר'. ברני סנדרס, שהיה עד אתמול מועמד לנשיאות, קרא לכינון חוק פדרלי להעלאת שכר המינימום בארה"ב כולו ל-15 דולר. הילרי קלינטון, המועמדת הדמוקרטית הרשמית לנשיאות, הצהירה אף היא שתתמוך במהלך במידה והוא ייושם אופן הדרגתי. המועמד הרפובליקני לנשיאות דונלד טראמפ דווקא חושב אחרת, ואמר בתגובה שהשכר גבוה מדי.
בינתיים נשמעים קולות לפיהם קיים חשש שהמהלך, שלכאורה הנו בשורה של ממש עבור העובדים, יביא מעסיקים להחליט על פיטורי עובדים, על צמצום שעות עבודה שלהם, ואף יגרום להגדלת האוטומציה.
ואכן, לפני כשבועיים – בעוד עובדי מקדונלד'ס קיימו הפגנות ענק מול משרדי מטה החברה בארה"ב – הזהיר אד רנדי, לשעבר מנכ"ל החברה, שאם דרישותיהם ייענו ושכר המינימום יעלה – הם יוחלפו ברובוטים. "הייתי אתמול בתערוכה הלאומית למסעדנות, ואם תסתכלו על ההתקנים הרובוטיים שצפויים להיכנס בקרוב לתעשיית המזון תגלו שזול יותר לרכוש זרוע רובוטית תמורת 35,000 דולר, מאשר להעסיק עובד לא יעיל בתמורה ל-15 דולר לשעה", אמר רנדי.