נשיא התאחדות התעשיינים: גל הפיטורים הגדול עוד לפנינו
מעסיקולוג18:09
שרגא ברוש טוען כי פיטורי הענק באינטל הם רק הסנונית הראשונה | "אף ענף בתעשייה לא יישאר חסין מהתהליך הטראומטי הזה – מההייטק ועד לענפי התעשייה המסורתית"
"הפיטורים באינטל בעולם ובישראל הם לא הסוף. גל הפיטורים הגדול עוד לפנינו" - כך אמר אתמול (ד') שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, בכנס של מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה בתל אביב.
שרגא ברוש | מקור: התאחדות התעשיינים
על פי נתונים של התאחדות התעשיינים, מתחילת שנת 2015 מצבת העובדים בתעשייה פחתה בשיעור של 0.5%, וכך פוטרו 2,225 עובדים.
עיקר הפיטורים היו בתחום ההייטק: כ-1,200 עובדים מענף הרכיבים האלקטרוניים וכ-860 עובדים מענף הציוד האלקטרוני לצריכה ותקשורת. זאת, בנוסף לכ-830 עובדים שפוטרו בענף הציוד החשמלי וכ-780 עובדים שפוטרו בענף המכונות והציוד.
"התעשייה כבר פיטרה בלית ברירה המון עובדים", אמר ברוש. "הפיטורים היו בכל ענפי התעשייה וגם בגל הפיטורים הקרוב שאני צופה - אף ענף תעשייה לא יישאר חסין מהתהליך הטראומטי הזה, מהייטק ועד ענפי התעשייה המסורתית. מדינת ישראל אמורה ליצור כל שנה 150,000 מקומות עבודה חדשים, אבל כשהייצור והייצוא יורדים, לאן הולכים כל העובדים? למגזר הציבורי".
לולא היה המגזר הציבורי מגייס עובדים רבים, טען ברוש, שיעור האבטלה בישראל היה עומד על 8%. "המגזר הציבורי ימשיך בזמן הקרוב להתנפח ולהתנפח עד שבסוף הוא יתפוצץ".
לדבריו, התנאים הטובים שמציעות מדינות אחרות לחברות הן אחת הסיבות לצמצום בכוח העבודה בתעשייה. "כל המדינות רוצות לחבק את החברות הישראליות, רק שנעבור אליהן. זו מגמה שמדאיגה אותי כתעשיין ישראלי. זה תהליך שכבר התחיל ולא ידוע מתי הוא יסתיים. כולנו יודעים שמפעל שכבר עשה את הצעד, והקים מפעל בחו"ל - יקים גם את המפעל השני שלו בחו"ל ולא בארץ".
לפיכך קרא ברוש לממשלה ולמשרדי האוצר והכלכלה להזרים משאבים נוספים לעידוד הצמיחה והפתרון, כדוגמת סיוע בהשקעות, הכשרה טכנולוגית נרחבת, וכן פיתוח שווקים חדשים לייצוא.