טאדאשי אישיאי, מנכ"ל ענקית הפרסום היפנית Dentsu, הודיע לפני מספר ימים על התפטרותו תוך לקיחת אחריות על התאבדותה של עובדת חדשה בת 26 – כך מדווח ה- Japan Times.
"אנחנו מבקשים להביע צער מעומק הלב על כך שנכשלנו במניעת עבודת-יתר של העובדת החדשה, ואני מבקש להתנצל בכנות על מה שקרה", הודיע אישיאי במסיבת עיתונאים שנערכה בטוקיו.
הדברים נאמרו לאחר שמשרד העבודה הממשלתי כיוון אצבע מאשימה אל אישיאי ואל מנהל נוסף בחברה בכך שחייבו עובדת צעירה חדשה, שגויסה לשורות החברה באפריל 2015, לעבוד שעות נוספות באופן לא חוקי בין אוקטובר לדצמבר באותה שנה, ולהימנע מדיווח עליהן, מה שהוביל לבסוף להתאבדותה בחג המולד אשתקד.
העובדת החלה לגלות סימני דיכאון כאשר שעות עבודתה זינקו מ-40 שעות חודשיות ללמעלה מ-100 שעות, עד שלבסוף קפצה אל מותה מהקומה העליונה של מעונות החברה.
התפטרותו של אישיאי, שצפויה להיכנס לתוקף עוד החודש, הגיעה בעקבות הסכמתה המאוחרת של משפחת העובדת לקבל את התנצלותו באופן אישי.
אמה של העובדת המנוחה יצאה בקריאה לחברה לוודא שהנהלים החדשים להפסקת ימי עבודה ארוכים יתר על המידה אכן מיושמים, על מנת למנוע קורבנות נוספים בעתיד.
תופעת המוות מעבודת-יתר: "קארושי"
תופעת המוות מעבודת-יתר זכתה ביפן לכינוי "קארושי" (Karoshi). ממחקר שפורסם לאחרונה עולה כי בכ-44% מהעסקים בענף המידע והתקשורת קיים חשש לחייהם של העובדים, וכ-2,000 מקרי התאבדות נרשמים מדי שנה על רקע שעות עבודה מוגזמות.
נזכיר כי באוגוסט 2016 התאבד עובד במפעל בסין בשל אי עמידה בעומס הנפשי שנגרם כתוצאה מלחץ העבודה, לאחר שגויס עם עשרות אלפי עובדים לצורך הרכבת הדור הבא של האייפון.
העובד החדש, כבן 31, הועסק בחברת פוקסקון, הספקית הסינית של אפל, ולאחר שסיים את המשמרת במפעל כחודש לאחר גיוסו לתפקיד – עלה לקומה העליונה, וקפץ אל מותו.
"מדוע תמיד העובדים שקופצים אל מותם הם הזוטרים ביותר?" תמה אחד העובדים בראיון שנערך עמו בזמנו על ידי הוול סטריט ז'ורנל. "ההתאבדויות שמתרחשות מעת לעת במפעל של פוקסקון משקפות את המצב הרעוע של העובדים הסינים, שסובלים מעוני ומהיעדר משאבים, ולכן מתקשים להתמודד עם משברים ועם בעיות רגשיות".
יצוין כי חודשים ספורים לפני האסון הודיעה חברת פוקסקון על החלפת כ-60,000 מעובדי המפעל ברובוטים, מה שככל הנראה מבשר על תחילתה של בעיה אחרת בעולם העבודה האסייתי: אבטלה רבתי.