מעסיקים מעדיפים להעסיק נשים רזות, אולם המצב שונה בנוגע למועמדים גברים – כך עולה ממחקר שפורסם לאחרונה במגזין Plos One.
במסגרת המחקר שנערך בבריטניה ובקנדה, הוצגו בפני מעסיקים תמונות של אותם אנשים, כאשר חלקן היו אותנטיות וחלקן עובדו במחשב לצורך יצירת רושם של משקל גבוה יותר, אם כי עדיין תקין מבחינה בריאותית. המעסיקים נדרשו להשיב בנוגע לכל אחת מהתמונות אם הם היו מעוניינים להעסיק את המועמדים הללו.

מממצאי המחקר עולה שהתמונות האותנטיות של הנשים (בצד שמאל בתמונה) זכו לדירוג גבוה יותר, ובנוסף נמצא שגברים זכו לדירוג גבוה אף יותר ביחס לנשים גם כאשר הוצגו למעסיקים מועמדים ומועמדות רזים בלבד.
עוד עולה מהמחקר שקיימת העדפה לנשים רזות גם כאשר מדובר בעבודות שאינן כרוכות בעבודה פרונטלית מול לקוחות, ואילו כאשר היה מדובר במועמד שהוא גבר לא נצפה הבדל משמעותי מבחינה סטטיסטית לפי סוג התפקיד. כלומר, עודף משקל מועט ביותר עשוי להשפיע על תחזיות התעסוקה של נשים.
"תוצאות המחקר מטרידות ביותר מנקודת המבט של שוויון בין המינים במקום העבודה", מציינים החוקרים. "נשים נאלצות להתמודד עם דעה קדומה גם כאשר הן מצויות בטווח העליון הנורמלי והבריא של משקלן ביחס לגברים. ממצאים אלה מראים בבירור כי נשים נמצאות בעמדת נחיתות בהשוואה לגברים ביחס לנתונים הפיזיים שלהם".
נזכיר כי במאי השנה הונחה הצעת חוק על שולחן הכנסת על ידי ח"כ תמר זנדברג (מרצ) לפיה ייאסר על מעסיק להפלות עובדים או מועמדים לעבודה בשל עודף משקל.
כיום נוסח החוק הנוכחי אוסר אפליה עקב מין, נטייתה מינית, מעמד אישי, הריון, טיפולי פוריות והפריה חוץ גופית, הורות, גיל, גזע, דעת לאום, ארץ מוצא, מקום מגורים, השקפה, מפלגה ושירות במילואים. כעת מבקשת ח"כ זנדברג להוסיף לרשימה זו גם את עניין המשקל.