בית הדין לעבודה בתל אביב ציין לאחרונה בפסק דינו שהשפלה והעלבה קשה כלפי עובד עשויה להצדיק את התפטרותו בדין פיטורים, ולזכות אותו בפיצויי פיטורים.
העובד הועסק במשך כ-3.5 שנים במועדון מסיבות ואירועים. לטענתו הוא היה עובד מסור, נאמן וחרוץ, אך החברה נהגה בו באופן משפיל ומבזה ופגעה בכבודו כעובד וכאדם.
גם אירוע הפיטורים היה אירוע קשה ומשפיל, ונעשה באמצעות מסרונים שנשלחו על ידי מנהלו הישיר, שכתב לו בין היתר: "תזכור מה אמרתי שאם אתה תדרוך במועדון אני יאנוס אותך", והתבטאויות בוטות נוספות שבית הדין התנצל על כך שנאלץ לציין אותן בפסק דינו.
קראו עוד במעסיקולוג:
* פנסיה: האם רווחי קופת התגמולים מהווים חלק מפיצויי פיטורים?
* מדוע פיצויי פיטורים נפסקו לעובדת לפי הלכת סנונית, על אף שכבר השתנתה?
* ועדת הכספים אישרה: לרשות המעסיק יעמדו רק 4 חודשים לדרישת כספי פיצויי פיטורים
* העובד ביצע עבירת משמעת חמורה – מדוע לא נשללו ממנו פיצויי פיטורים?
לטענת העובד, מה שגרם לאותה התפרצות מילולית אלימה היה סירובו לתת לבוס שלו כדורי ריטלין. הבוס טען שממילא הוא לא היה מוסמך לפטר את העובד.
בנוגע למסרונים הגסים והבוטים, הסביר שהעובד לא הגיע באותו יום לעבודה כי לא התעורר, והוסיף: "אני מאוד מתנצל על מה שהיה במסרונים, אבל זה לא מתוך כוונה רעה". ועל כך הגיבו שופטות בית הדין: "אין אנו יכולות להבין איזה 'כוונה טובה' יכולה להיות מאחורי אמירות כאלה".
בית הדין התרשם שהבוס הישיר של העובד, כמנהל תפעול, היה מוסמך לפטר אותו כפי שעשה. זאת מאחר שהוא שימש כמנהל בפועל של המועדון, בעוד שהמנהל הרשמי הגיע למקום בדרך כלל רק פעם בשבוע.
"אין לנו ספק כי הממונה הישיר אסר על העובד לחזור למועדון, וזה מהווה מעשה של פיטורים", פסק בית הדין. "גם אם לא היינו סבורות כך, מדובר בפגיעה מהותית בעובד, השפלה והעלבה קשה, אשר הצדיקה את התפטרותו כדין פיטורים. לכן, זכאי העובד לתשלום של פיצויי פיטורים ותמורת הודעה מוקדמת".
כך פסק בית הדין לעובד כ-23 אלף שקל פיצויי פיטורים, 6,500 שקל כדמי הודעה מוקדמת, 6,500 שקל בגין פיטורים שלא כדין, 75 אלף שקל נוספים בגין הפרת זכויות שונות, וכן 15 אלף שקל הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד.
[סע"ש 42721-04-15]