דוור הגיש תביעה נגד רשות הדואר תוך העלאת טענות רבות, בהן לשון הרע והתנכלות כלפיו. בית הדין לעבודה בתל אביב דחה השבוע את תביעתו במלואה, ובאופן חריג ביותר הקדיש בסוף פסק הדין פסקאות ארוכות לביקורת חריפה הנוגעת להתנהלותו, שכללה הקלטת עובדים וצילום סביבת העבודה בסתר.
הכל התחיל כאשר העובד פנה לעובדת אחרת, אישה נשואה ואם לארבעה ילדים, ואמר לה באופן בוטה שהיתה לה מערכת יחסים אינטימית עם המנהל הקודם, כאשר נוכחים בשיחה עובדים אחרים ובהם גם שניים ממנהליה.
"הננו רואים בחומרה רבה התבטאויות כגון זו, שמקומה לא יכירנה בחברת בני תרבות ובוודאי שלא בקרב עובדי מדינה", צוין במכתב שהוציאה רשות הדואר במסגרת הליך משמעתי שקיימה נגד העובד בעקבות המקרה, בסופו קיבל העובד נזיפה.
העובד טען מצדו שמדובר בהתנכלות כלפיו, ושהממונה עליו ברשות הדואר הוציאה את דיבתו רעה מתוך כוונה לפגוע בו ובשמו הטוב.
"אין אנו יכולים לסיים את דיוננו מבלי לייחד כמה מילים להתנהגות התובע", ציין בית הדין בהחלטתו לאחר שדחה את כל טענות העובד. זאת לאחר שמהעדויות עלה שהתובע הקליט באופן עקבי עובדים אחרים עימם היה בקשרי עבודה.
"מבחינה חברתית היו קשיים מאוד מאוד גדולים כי העובדים פחדו להיות לידו, להיות סביבו כי כל הזמן הוא היה מקליט אותם", העיד אחד העובדים, בעוד עובדת נוספת סיפרה: "אני דיברתי איתו שיחות אישיות ובסוף יוצא שהוא מקליט אותי, זה הכעיס אותי מאוד".
הפסיקה קובעת שביצוע הקלטות במקום העבודה הנו מעשה חמור הפוגע אנושות באמון הצדדים ובמרקם יחסי העבודה (ראו מסגרת).
"לא זו בלבד שהתובע הקליט את העובדים עמו משך תקופה ארוכה, אלא שהוא אף צילם במקום העבודה במטרה להוכיח את טענותיו לעניין המחדלים בדואר", המשיך בית הדין. "אנו סבורים כי יש בהתנהגות התובע טעם לפגם וכי מדובר בהתנהגות אשר אינה ראויה, שגרמה למערכת יחסי עבודה מאיימת ואינה מוסיפה ליחסי עבודה תקינים במקום העבודה".
מהראיות שהובאו בפני בית הדין מצטיירת תמונה לפיה התובע ניסה לאלץ נשים, באמצעים שונים, להגיש תלונות על הטרדה מינית שלא התרחשה, וכן לאלץ עובדים להודות במעשים שונים שכלל לא עשו.
"אין בידינו אלא להביע את מורת רוחנו מדפוס הפעולה שהתובע ראה לנכון לנקוט בו" – כך חתם בית הדין את החלטתו.
[סע"ש 53460-09-12]