הצעה לתיקון חוק שירות התעסוקה צורך קביעת כללים ותכניות בנוגע לשילוב וקידום בני מיעוטים בישראל במקומות עבודה הונחה בשבוע שעבר על שולחן הכנסת על ידי ח"כ איל בן ראובן (המחנה הציוני), יהודה גליק (הליכוד) ואח'.
"במשך השנים סבלה האוכלוסייה הערבית, לרבות האוכלוסייה הדרוזית והצ'רקסית, מתת-תקצוב בתחומים שונים. ההשקעה בה הייתה מעטה ולא רציפה, ולא התקבלה החלטה אסטרטגית לטיפול בפערים שבינה ובין האוכלוסייה היהודית", נכתב בדברי ההסבר להצעת החוק. "נכון לשנת 2016, כמחצית מתובעי קצבת הבטחת הכנסה משתייכים למגזר הערבי. שיעורה של האוכלוסייה הערבית בקרב כלל האוכלוסייה בגיל העבודה בני 64-18 הוא 19.4%, אך שיעורה בכוח העבודה האזרחי הוא רק 13.7%".
עומסי העבודה בלשכות שירות התעסוקה ביישובים בהם קיים שיעור אוכלוסייה גבוה של אזרחים ערבים הינם רבים יותר, חסרה בהן הנגשה שפתית מתאימה, וכן הקצאת הכלים תומכי ההשמה אינה תואמת את שיעורה של האוכלוסייה הערבית בקרב דורשי העבודה.
שיעור ההשמה בעבודה של ערבים שהשתתפו בקורסים של האגף להכשרה מקצועית ופיתוח כוח אדם במשרד הכלכלה עומד על כמחצית משיעור ההשמה בקרב יהודים שהשתתפו בהם.
"על שירות התעסוקה לייחד תשומת לב לטיפול באוכלוסייה הערבית, שעמה נמנים מחצית מתובעי קצבת הבטחת הכנסה, ובין היתר להקל את עומסי העבודה בלשכות ביישובים הערביים, להנגיש את השירות לדוברי ערבית ולהציע כלים התומכים בתעסוקה שיתאמו את שיעורה של אוכלוסייה זו בקרב דורשי העבודה", קוראים מציעי החוק.