הצעה לתיקון חוק הביטוח הלאומי לצורך הפחתת דמי ביטוח לאומי שנגבים ממעסיקים כאשר מדובר בעבודה מהבית, הונחה אתמול (ב') על שולחן הכנסת על ידי ח"כ איילת נחמיאס-ורבין (המחנה הציוני).
מטרת הצעת החוק היא לעודד מעסיקים לאפשר לעובדים לעבוד בהסדר עבודה גמיש, המאפשר עבודה מהבית באמצעות הפחתת שיעור דמי הביטוח שהם משלמים בעד ביטוח נפגעי עבודה.
ממחקרים עולה שבמקומות עבודה בעולם אשר הפעילו מנגנונים של איזון בין בית לעבודה, כמות ההיעדרות של העובדים ירדה, תחלופת העובדים קטנה והמוטיבציה של העובדים עלתה.
"היתרון המשמעותי מבחינת עבודה מהבית הוא הרחבה של מעגלי התעסוקה", אומרת נחמיאס-ורבין. "כך למשל, יכולים ליהנות מעבודה מהבית עובדים עם מוגבלויות שונות או עובדים שאינם יכולים להימצא במשרד ב'שעות הקונבנציונאליות', כדוגמת אימהות שהן הורה עצמאי או עובדים העוברים להתגורר במקום מרוחק מהמשרד".
בדברי ההסבר להצעת החוק צוין כי בישראל, בה מרבית תעשיית העילית ממוקמת בגוש דן ומרכז הארץ, אפשרויות תעסוקה מהבית פותחות עולם שלם של הזדמנויות גם עבור עובדים המתגוררים בפריפריה.
עבודה מהבית, כך סבורה נחמיאס-ורבין, מפחיתה באופן משמעותי את מספר ההיעדרויות מהעבודה בשנה, ומעניקה למעסיק שורה של יתרונות נוספים: קיצוץ בהוצאות השכרת משרד והוצאות משרדיות שוטפות, וכן חיסכון בהוצאות בעד רכבים, חנייה, ביטחון, ניקיון ואחזקה.
"עבודה מהבית מעניקה למעסיק יתרונות נוספים, כגון שיפור יכולות גיוס העובדים, העלאת נאמנותם של העובדים לעסק, הפחתת שיעורי עזיבה של עובדים איכותיים, תרומת הארגון לאיכות הסביבה, הישענות מופחתת על שעון נוכחות, ובמקרים מסוימים תיתכן אף הפחתה מסוימת של תשלום עבור שעות נוספות", מציינת נחמיאס-ורבין.
"העובדים עצמם ייהנו אף הם מאפשרות של עבודה מהבית. לדוגמה, עובד המועסק מהבית יכול לשלוט בלוחות הזמנים. כמו כן, עובדים רבים חוששים לנהל סידורים אישיים בימי עבודה אך כאשר העובד מועסק מהבית – באפשרותו לשלוט על יום העבודה כך שייוותר לו זמן לעיסוקים אלה".
<< לחצו לצפייה בכתבות נוספות בנושא איזון בית-עבודה >>